vineri, 25 septembrie 2009

Sony va lansa PS3 Motion Controller

Dupa ce Microsoft a impresionat o lume intreaga cu promisiunile de inovatie in controlul jocurilor prin Project Natal, Sony a facut un pas inainte si a anuntat ca pregateste pentru consola Playstation 3 un nou controler, care seamana foarte mult cu Wii Remote, insa "va fi mult mai precis", si care va fi lansat in primavara lui 2010.

"Noul Motion Controller este echipat cu doi senzori de miscare, un giroscop pe trei axe si un accelerometru pe trei axe care pot detecta unghiul si miscarea controlerului", a declarat Sony la Tokyo Game Show pentru Joystiq.

Pentru a functiona, PS3 Motion Controller va avea nevoie de camera video PlayStation Eye, care poate urmari cu precizie pozitia controlerului si, astfel, permite realizarea de miscari de finete in jocuri. In plus, noul controler va include si force feedback.Desi pretul nu a fost inca anuntat, iata cateva dintre jocurile care vor fi compatibile cu PS3 Motion Controller:

* Ape Escape
* Echochrome 2
* Eccentric Slider
* Sing and Draw
* Champions of Time
* Motion Party
* The Shoot
* Tower

Sursa: HIT.ro

Noi notebookuri cu procesoare Core i7 mobile

In aceasta saptamana, compania Intel a prezentat in cadrul IDF 2009 cateva modele de procesoare Core i7 care sunt adresate notebookurilor, si imediat dupa anuntul oficial numeroase companii si-au prezentat intentia de a lansa calculatoare bazate pe acestea.


Asus au prezentat un model de notebook denumit M60J cu o diagonala de 16 inci, procesor Intel Core i7 720QM sau i7820QM, placa video Nvidia GeForce GT240M cu 1GB de memorie RAM, pana la 4GB de memorie DDR3 pentru sistem si pana la 1TB de stocare pe hard-discuri.


Deasemenea, Sager sunt o alta companie care a prezentat un model superior celui de la Asus, cu aceleasi procesoare, display de 15,6 inci cu o rezolutie Full HD, placa video GTX 280M si pana la 8GB de memorie RAM, si in timp ce modelul Asus intr-un mod “traditional” nu are pret publicat, al doilea model de notebook prezentat are un pret de aproximativ 1800 de dolari americani.