duminică, 23 octombrie 2011

Fiecare casa din UE va avea acces rapid la internet

Pana in anul 2020, Comisia Europeana prevede finalizarea unui important proiect, menit sa confere fiecarei case acces la internetul de calitate.

O asemenea actiune de amploare presupune alocarea unor resurse financiare impresionante, dar obiectivul este mai mult decat motivant, putand antrena o crestere economica.

Initiativa dispune intr-o prima faza de un buget de 9,2 miliarde de euro si ar putea fi demarata in 2014. CE mizeaza pe atragerea de resurse considerabile si din sectorul privat, cu sustinere la nivel guvernamental in fiecare tara membra, precum si pe implicarea directa a administratiilor locale, putand fi atrase in acest context, alte 50 de miliarde.
Potrivit estimarilor specialistilor, realizarea unei retele performante pe in intregul teritoriu UE, cu asigurarea a cel putin 30 Mbps in fiecare casa, pana la nivelul localitatilor mici din zonele rurale, reprezinta o prioritate.
De altfel, crearea unei infrastructuri corespunzatoare introducerii de banda larga se va bucura de intreaga atentie a Comisiei Europene in perioada imediat urmatoare.