duminică, 27 iunie 2010

Poza zilei


Alegerea potrivita...

Vuvuzelele au aparut si pe YouTube

Ca si cum nu am auzi peste tot de (deja vestitele) vuvuzele, se pare ca nu scapam de ele nici pe Internet.

Ca sa profite de popularitatea recentei descoperiri in materie de zgomot si decibeli, YouTube a adaugat de curand un buton-vuvuzela in player-ul sau. Butonul dn forma unei mingii de fotbal e plasat in coltul din dreapta-jos al playerului si, odata apasat, reproduce intocmai sunetul vuvuzelelor.

Pentru cei care nu au urmarit, pana acum, Cupa Mondiala de Fotbal si nu sunt familiarizati cu termenul de "vuvuzela", aflati ca acest instrument este doar o goarna de plastic care produce un sunet asurzitor dar care a reusit sa capteze atentia intregii lumi.

IE9 vs. Chrome vs. Firefox: cine castiga?

Poate ca Internet Explorer isi impune inca dominatia in arena browserelor web, dar nu stim pentru cat timp acest lucru va mai fi valabil, in conditiile in care Mozilla Firefox si Google Chrome vin puternic din urma.

Browserul IE este caracterizat din ce in ce mai mult de ineficienta, generata in primul rand de lipsa de suport pentru standardele web si de performanta scazuta in comparatie cu rivalii.

Se pare insa ca cei de la Microsoft nu vor in ruptul capului sa renunte la suprematie, mizand de data aceasta pe IE9.

IE9 Platform Preview 3 a fost prezentat ieri la o conferinta in San Francisco,vine la pachet cu HTML5 SI CSS3.

In plus, prezentarea celor de la Microsoft s-a axat exclusiv pe comparatii intre IE9 si rivalii Chrome 5 si Firefox 3.6.4.

Trebuie sa admitem ca cei de la Microsoft au facut o treaba destul de buna. Va lasam si pe voi sa va convingeti urmarind cele doua video-uri de mai jos. Primul clip demonstreaza un test de viteza intre IE9 si Chrome, iar al doilea intre IE9 si Firefox:



Sursa: Mashable