joi, 17 februarie 2011

Primele informatii despre noul look al Firefox 5

Echipa Mozilla care se ocupa de sectiunea user experience a lasat deoparte secretele si ne-a dezvaluit o parte din schimbarile pe care intentioneaza sa le opereze versiunii cu numarul 5 a Firefox – dezvaluiri premature in conditiile in care Firefox 4 este taraganat de ceva vreme.

Profitand insa de informatii, este bine de stiut ca Firefox 5 pare sa aduca imbunatatiri la nivelul aplicatiilor web, al meniului si sesiunii de restore, dar si alte modificari mici, dar utile.

In imaginile din galeria foto atasata acestui articol se poate observa o bara de cautare usor umbrita. Nu este cine stie ce revelatie sau revolutie in functiile Firefox, dar este interesant de observat care sunt aspectele carora le acorda atentie echipa de interactiune.

De exemplu, tab managerul Panorama din Firefox 4 ar putea fi locul in care va fi activata sesiunea de restore.

Pe de alta parte, meniurilor li se acorda o atentie sporita: cum reactioneaza cand faci mouse over, click, expand sau, in cazul touchscreen-urilor, cand le atingi. Meniul inside va fi de asemenea regandit.

Ceea ce, pana acum, reprezenta o functie a proiectului Prism, va fi transferata in Firefox 5, unde va crea webapp-uri specifice site-ului. Aceste webapp-uri ar putea o serie de functii inside-link extrem de utile, integrate in barele de meniu.

Add-On Managerul Firefox 5 pare sa acorde mai multa importanta aplicatiilor pe care le ai, de unde vin acestea si ce poti face cu ele.