marți, 31 mai 2011

Nvidia Kal-El Tegra 3 – CPU quad-core si GPU 12-core

Nvidia Kal-El Tegra 3 – CPU quad-core si GPU 12-core

Linia de procesoare mobile Nvidia Kal-El sau Tegra 3 este asteptata sa soseasca mai tarziu in cursul acestui an. Sistemele promit CPU-uri quad-core si GPU-uri 12-core pentru tablete si telefoane mobile. Cu o asemenea putere de procesare la interiror, nu e de mirare ca Nvidia se asteapta ca Tegra 3 sa depaseasca performanta Tegra 2 de cinci ori.


Ne asteptam ca Nvidia sa ofere mai multe detalii despre noua generatie de procesoare in cadrul evenimentului Computex. Pentru moment, gigantul verde a lansat un video in care Kal-El Tegra 3 isi demonstreaza performanta prin administrarea unor efecte de lumini dinamice in timp real, performanta pe care niciun alt chipset de pe piata, nici macar grafica lui iPad 2, nu o poate oferi.

Clipul iti arata ceea ce Tegra 3 reuseste sa realizeze cu un CPU quad-core si un GPU 12-core. Ca o comparatie, la un moment dat videoclipul prezinta felul in care ar randa efectele de lumini Tegra 2 si ale sale doua nuclee.

Diferenta de performanta este mai mult decat evident si ar putea sa determine multi consumatori sa reconsidere ideea achizitionarii unei tablete Android cu Tegra 2.