sâmbătă, 19 septembrie 2009

Bing s-a facut mare: 10% cota de piata

Bing, motorul de cautare al celor de la Microsoft, nu mai este doar o gluma interna la sediul Google, ci incepe sa isi arate puterea.

Astfel, popularitatea lui Bing a crescut impresionant dupa lansarea din primavara si iata ca noul search engine a depasit deja 10% cota de piata. Pentru detalii complete despre Bing, urmariti pe HIT.ro editia Free Zone IT dedicata motorului de cautare Microsoft.


Conform unui raport Nielson, Bing ocupa locul al treilea cu 10%, dar Google ramane lider absolut cu 64% (in crestere cu 2,6% fata de luna iulie), in timp ce Yahoo! este pe locul al doilea, cu 16% (in scadere cu 4,2%). Utilizatorii au efectuat 1,1 miliarde de cautari prin Bing in luna august, adica cu 22,1% mai multe decat in iulie.



Analistii estimeaza ca evolutia Bing va ramane pozitiva, in conditiile in care Microsoft tocmai a lansat si serviciul Bing Visual Search, care ofera o modalitate inedita de cautare pe Internet

The Witcher 2 - Primul gameplay video, 'scapat' pe net

CD Projekt lucreaza de zor la The Witcher 2: Assassins of Kings, continuarea RPG-ului pentru PC care s-a vandut in peste un milion de exemplare. Iata primele imagini din stadiul Alpha al jocului, intr-un video intern care, aparent, a "scapat" pe Internet.

The Witcher 2: Assassins of Kings promite numeroase imbunatatiri fata de primul joc: grafica superioara, umbre realiste in timp real, animatii mai credibile, AI cu comportament firesc (personaje care isi vad de activitatile de zi cu zi), o mecanica de lupta imbunatatita, elemente destructibile in mediul ambiant, simulare fizica etc.

The Witcher trimite jucatorul intr-un univers fantastic, in rolul eroului Geralt of Rivia. Lumea din jocul The Witcher a fost creata de catre scriitorul Andrzej Sapkowski.

CD Projekt a lansat intre timp si The Witcher Enhanced Edition, care ofera peste 100 de animatii noi pentru personaje, si, poate cel mai important, o reducere a timpului de incarcare a jocului de 80%. De asemenea, CD Projekt lucreaza si la o reeditare pentru console a primului joc, numita The Witcher: Rise of the White Wolf.

Sursa: HIT.ro