luni, 9 ianuarie 2012

Hackerii Anonymous au atacat oficiali NATO

Adresele de e-mail şi parolele unor oficiali britanici, americani şi din cadrul NATO au fost postate pe Internet în urma unui atac informatic împotriva site-ului agenţiei Stratfor.


Grupul de hackeri Anonymous a afirmat pe Twitter că a furat în ziua de Crăciun o serie de adrese şi date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai Stratfor, a precizat cotidianul britanic The Guardian.
Potrivit analizelor efectuate pentru The Guardian de John Bumgarner, expert în sercuritate informatică la US Cyber Consequences Unit, un centru de cercetare cu sediul la Washington, au fost furate informaţii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informaţii şi la personal militar american.
În ceea ce priveşte Statele Unite, au fost publicate informaţii referitoare la 173 de persoane care au servit în Afganistan, precum şi date personale despre fostul vicepreşedinte Dan Quayle şi fostul secretar de Stat Henry Kissinger.
Circa 221 de oficiali militari britanici şi 242 de membri ai NATO au fost victimele acestui demers, precum şi consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupă de informaţiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron, potrivit analizei lui Bumgarner.
Aproximativ 19.000 de adrese electronice aparţinând personalului militar american au fost divulgate.
Agenţia Stratfor, cu sediul în Texas, este specializată în probleme de securitate şi politică externă.
Hackerii au declarat că au putut obţine informaţiile parţial deoarece Stratfor nu le-a criptat, a adăugat cotidianul.