marți, 19 ianuarie 2010

Intel Core i3, i5 si i7 – versiunile 2010 lansate oficial in Romania

La cateva zile de la lansarea oficiala la nivel international a noilor versiuni de procesoare de la Intel, Core i3, i5 si i7 – mai exact versiunile din acest an, compania producatoare a lansat in mod oficial si in Romania aceste modele.

Ele sunt deja integrate in sisteme sau notebookuri care sunt puse in vanzare, care vin de la mai toti marii producatori din domeniu: Acer, Asus, Lenovo sau MSI, si ofera un nivel foarte ridicat de performante si o mare integrabilitate, includ tehnologia Intel Turbo Boost si cea mai interesanta informatie vine dinspre procesul de productie, care acum a ajuns la 32 de nm.

Acest proces de productie promite si permite de altfel un consum mai scazut de energie, o putere de calcul mai mare, precum si un pret mai accesibil pentru procesoarele care sunt construite astfel.

Trecerea la procesul de productie pe 32 de nanometri a fost posibila in urma unei investitii de 7 miliarde de dolari, care a fost facuta anul trecut.

Windows 7 Service Pack 1 = Marketing Pack?

Unul dintre elementele importante in luarea deciziei de a trece de la un sistem de operare vechi, dar stabil (cum este Windows XP), la unul nou (Windows 7) este garantarea functionarii prin utilizare indelungata de catre asa-zisii "early adopters", cei care se grabesc sa incerce noutatile, cu riscul ca acestea sa nu functioneze.



Astfel, conform blog-ului ZDNet al lui Adrian Kingsley-Hughes (consultant IT pentru o serie de companii din topul Fortune 500), Windows 7 SP1 se afla deja in teste. Interesant este insa ca nu se preconizeaza ca SP1 va aduce modificari majore, dar va oferi toate update-urile de pana acum si, probabil, suport pentru USB 3.0.



Lansarea unui prim Service Pack pentru Windows 7 ar reprezenta o garantie pentru potentialii clienti (business), care nu vor surprize - buguri, incompatibilitate cu diferite dispozitive, software etc. Cu alte cuvinte, W7 SP1 este si un excelent "marketing pack" pentru Microsoft.



Data de lansare a lui Windows 7 Service Pack 1 este iunie 2010 (pentru testeri) si septembrie 2010 (varianta finala).

Sursa: Hit.ro