miercuri, 22 iunie 2011

Versiunea finala a Firefox 5 este disponibila pentru download

Mozilla a lansat, in mod oficial, browser-ul Firefox 5, cu promisiunea ca vor urma circa 1.000 de update-uri si de imbunatatiri aduse acestuia, informeaza Techradar.com.

Noua versiune vine la doar trei luni dupa lansarea lui Firefox 4, oficialii Mozilla promitand inca de atunci ca vor lansa repede o versiune care va concura cu Chrome. Firefox 5 este un caz clasic de evolutie-nu-revolutie si arata aproape identic ca si predecesorul sau, dar are cateva modificari subtile care il fac mai interesant.


In primul rand, Mozilla a facut mult mai vizibila aplicatia "Do Not Track", care ii opreste pe advertiseri sa urmareasca actiunile userului pe internet. Browser-ul si-a relaxat standardele de design pentru a-i ajuta pe developeri sa produca add-on-uri si, in plus, au fost reparate o serie de bug-uri. Firefox 5 are acum animatie standard CSS, cu dedicatie pentru dezvoltatorii de programe.

Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a descarca noul Firefox 5 este sa selectezi Apply Update din tab-ul Options al browser-ului. A fost mai greu pentru useri sa sara de la versiunea 3 la 4, dar Firefox a promis sa aduca versiunea 7 pe piata pana la sfarsitul anului, asa ca vor fi destule motive in plus pentru internauti sa faca update-uri mai des.

Puteti descarca versiunea finala a Firefox 5 de aici.