luni, 7 martie 2011

Tastatura mobila pe Bluetooth pentru iPhone si iPad

Compania Verbatim a lansat un model de tastatura pliabila pentru dispozitivele marca Apple, de tipul iPad-urilor sau iPhone-urilor.

Tastatura mobila se conecteaza la dispozitiv prin Bluetooth si este realizata astfel incat sa poata fi pliata. Dispozitivul masoara 9.2 x 6.4 x 2 inci si poate fi conectat numai la aparatele Apple care dispun de iOS 4, cel putin.

In plus, tastatura este livrata intr-o husa de piele si impreuna cu stand de sprijin pentru iPhone.

Desi posibilitatea de conectare prin Bluetooth functioneaza si pentru alte dispozitive in afara de cele marca Apple, Verbatim a ales sa dedice aceasta tastatura iProduselor, in principal datorita diverselor butoane-scurtaturi care se adreseaza in special functiilor iPhone sau iPad.

Pe site-ul Verbatim, aceasta tastatura costa 104 dolari, insa se poate gasi si pe alte site-uri de comercializare produse la jumatate din acest pret.



Seagate lanseaza hard drive-ul Barracuda XT de 3TB

Seagate a inceput livrarile hard drive-ului intern Seagate 3TB Barracuda XT, care integreaza 3TB de date intr-o carcasa de dimensiunea unui hard disk de 3,5 inci.

Drive-ul vine la pachet cu aplicatia Seagate DiscWizard, care elimina bariera de 2TB, capacitatea limita recunoscuta de sistemele de operare mai vechi, inlaturandu-se astfel si nevoia unui hardware aditional.

Barracuda XT este echipat cu o memorie cache de 64MB si 7200 de rotatii pe minut. Ofera, de asemenea, compatibilitate cu standardul SATA III ce asigura viteze de transfer al datelor de 6Gb/s.

Noile drive-uri sunt disponibile in variante de 2TB si 3TB. Momentan nu se cunoaste inca pretul la care Seagate 3TB Barracuda XT va putea fi comercializat in Romania.

Sursa