miercuri, 13 mai 2009

Violenta & sex in Dragon Age Origins - trailer nou

Electronic Arts a decis sa promoveze agresiv action-RPG-ul Dragon Age: Origins printr-un video despre sex si violenta in joc.

MEGA IMAGE GALLERY - 57 de imagini/postere din Dragon Age: Origins

Trebuie sa ai varsta peste 18 ani pentru a vedea trailer-ul "Violence & Sex in Dragon Age: Origins" de mai jos.

Descarca varianta HD (720p) a acestui trailer din sectiunea Download HIT.ro.

Trailerul are in fundal piesa This Is The New Shit a lui Marilyn Manson si prezinta nivelul ridicat de violenta din noul action-RPG semnat BioWare, precum si o scena cu tematica sexuala.

Descarca Dragon Age: Origins Screenshots MEGA Pack, Hi-Res Wallpaper Pack si Hi-Res Poster Pack din sectiunea Download HIT.ro.

Dragon Age: Origins este urmasul spiritual al vechiului RPG Baldur's Gate (lansat in 1998 si produs tot de catre BioWare). Pentru Origins, producatorii si-au propus sa creeze o experienta unica de joc, cu o grafica excelenta, o poveste pasionanta si intunecata si lupte pline de adrenalina, cu arme si magie.

Dragon Age: Origins va avea un gameplay orientat pe lupte in party. Producatorii promit si introducerea unui sistem de "spell combos", care va permite obtinerea unor efecte unice prin combinarea diferitelor magii, dar si un sistem complex pentru dezvoltarea personajelor (vraji, talente si skill-uri). Jucatorii vor putea alege sa ajute alte personaje sau, din contra, sa lupte impotriva lor, iar deciziile luate astfel, impreuna cu originea aleasa a jucatorului, vor influenta profund desfasurarea firului narativ al jocului.

Dragon Age: Origins va fi lansat in variante PC, PLAYSTATION 3 si Xbox 360 la sfarsitul lui 2009.

Sursa: Electronic Arts / HIT.ro

Amenda pentru Intel a depasit un miliard de euro

Comisia Europeana s-a tinut de cuvant si a amendat Intel cu o suma record, pentru abuz de pozitie dominanta. Compania a fost acuzata ca a profitat de pozitia dominanta pentru a elimina concurenta din segmentul de piata in care activeaza.

Amenda-record, de un 1.06 miliarde de euro, o depaseste chiar si pe cea data anul trecut companiei Microsoft, acuzata de lipsa de cooperare, tot in urma unui abuz de pozitie dominanta.

Comisia Europeana a acuzat Intel ca a derulat astfel de activitati timp de opt ani, investigatiile incepand inca din anul 2000 in urma unei plangeri depusa de AMD. Se pare ca practicile la care a apelat Intel pentru a-si “vinde marfa” nu au fost tocmai corecte, compania oferind reduceri enorme producatorilor de computere pentru ca acestia sa cumpere microprocesoarele Intel.

Investigatiile au luat amploare insa abia anul trecut, cand Comisia a adaugat noi acuzatii la dosarul Intel privind unele plati ilegale. Mai exact, se pare ca Intel a mituit magazinele de specialitate pentru ca acestea sa nu expuna pe rafturi microprocesoarele AMD.

Pirateria software a generat pierderi de 53 milioane de dolari in 2008

In anul 2008, peste 40 de procente din totalul programelor software pentru PC instalate au fost piratate, provocand companiilor producatoare pierderi de 53 miliarde de dolari, se arata intr-un studiu realizat de firma de cercetare IDC.

Rata de piraterie software pentru PC a crescut pentru al doilea an consecutiv, de la 38% in 2007 pana la 41% in 2008, in ciuda succeselor inregistrate in combaterea pirateriei in China, Rusia si India, recunoscute in toata lumea pentru actiunile exagerate de piraterie.

Studiul a descoperit si alte sapte tari unde nivelul pirateriei software este de 90% si chiar mai mare. Acestea sunt Georgia, Bangladesh, Armenia, Zimbabwe, Sri Lanka, Azerbaidjan si Republica Moldova.

Este pentru prima data in istorie cand valoarea totala a pierderilor provenite din pirateria software a depasit pragul de 50 de milioane de dolari. Se pare ca o mare parte din aceste pierderi au fost generate de companiile mici, care utilizeaza copii fara licenta ale programelor pe care le folosesc.

Si in Romania, pierderile din pirateria software au crescut, in 2008, cu 65%, de la 151 milioane de dolari in 2007 la 249 milioane de dolari in 2008. 50% din aceasta majorare a fost cauzata de variatiile de schimb valutar, potrivit studiului.