duminică, 13 martie 2011

Am scăpat de iarnă! Miercuri vom avea 23 de grade

În sfârşit, am scăpat de frigul care ne-a chinuit iarna aceasta! Vremea se va încălzi simţitor zilele următoare, iar miercuri vom avea 23 de grade Celsius.De duminică va fi cald în cea mai mare parte a ţării. Cea mai ridicată temperatură se va înregistra miercuri, °când vor fi 23 de grade Celsius în partea de sud. Vor fi înnorări în nord, vest şi centru, iar în regiunile muntoase va ploua slab.
Începând de joi vremea va intra într-o uşoară răcire, însă specialiştii ANM ne asigură că de-acum putem spune că am scăpat de iarnă! ”Vor fi ninsori în unele zone de munte şi în Nordul Moldovei”, a declarat pentru Libertatea.ro meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

35 de miliarde de dolari, pagubele seismului din Japonia

Cutremurul cu magnitudinea de 9 grade şi tsunami care au urmat au devastat coasta Pacifică a regiunii Tohoku (nord-est), care asigură aproximativ 8% din PIB-ul Japoniei. Numeroase activităţi în zona de coastă au fost reduse la zero, iar infrastructurile au fost distruse de un val de zece metri, în metropola Sendai.

Seismul din nord-estul Japoniei ar putea avea un impact "considerabil" asupra economiei ţării, a avertizat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yukio Edano, citat de France Presse.

"Mişcarea telurică ar urma să aibă un impact considerabil asupra activităţilor economice ale unui mare număr de sectoare", a avertizat el, într-o conferinţă de presă la Tokio.

Cutremurul cu magnitudinea de 9 grade (conform unei recente revizuiri) şi tsunami care au urmat au devastat coasta Pacifică a regiunii Tohoku (nord-est), care asigură aproximativ 8% din PIB-ul celei de-a treia economii a lumii. Numeroase activităţi în zona de coastă au fost reduse la zero, iar infrastructurile au fost distruse de un val de zece metri, în metropola Sendai.

Regiunea Kanto, aflată mai spre sud, care cuprinde megalopolisul Tokio şi reprezintă 40 la sută din PIB, a fost de asemenea afectată, situaţia fiind deosebit de dramatică la Iichihara (la est de Tokio), unde o rafinărie de petrol a companiei Cosmo Oil a ars parţial. Majoritatea infrastructurilor şi clădirilor au rezistat însă şocului în această zonă urbană strategică, conchide AFP.

Potrivit unei estimări iniţiale, publicată duminică de AIR Worldwide, specializată în evaluarea riscului, pagubele produse de cutremurul devastator de vineri din Japonia ar putea costa companiile de asigurări 34,6 miliarde de dolari.

Societatea americană evaluează pagubele produse proprietăţilor private acoperite de asigurări între 14,5 şi 34,6 milliarde de dolari, dar subliniază că numeroase observaţii pe teren sunt încă indisponibile, ceea ce ar putea duce la revizuirea acestor estimări.

"Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurarea şi evaluarea pagubelor abia a început, şi există încă o mare incertitudine în jurul parametrilor" seismului, subliniază AIR în comunicatul său, citat de AFP.

Societatea precizează că evaluarea sa nu ia în cont pagubele produse de valurile tsunami care au urmat imediat seismului cu magnitudinea 9, cel mai violent înregistrat vreodată în Japonia.

Cutremurul din Japonia a fost precedat de o uriaşă furtună solară. VEZI VIDEO


O furtună solară uriaşă a avut loc zilele trecute, particule încărcate cu magnetism fiind aşteptate să lovească Pământul Pământul chiar şi în aceste zile.

Potrivit FoxNews, aurore boreale au putut fi observate chiar şi de unele state din SUA. Furtunile magnetice cauzate de exploziile solare puternice pot afecta nu doar sateliţii plasaţi pe orbite înalte, ci şi reţelele electrice de la sol, conductele de petrol şi gaze naturale şi pot perturba serios sistemele de telecomunicaţii.

Hibridele, atracţia Salonului de la Geneva


Ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva se va încheia mâine. Şi în 2011, constructorii au etalat modele hibrid, aceste veritabile maşini ale viitorului care vor înlocui actualele autovehicule.





Maşini de serie, concepte sau pur şi simplu idei care vor fi puse în practică, modelele hibrid au fost vedetele expoziţiei.


AMD lanseaza Radeon HD 6990

AMD a lansat modelul de placa grafica AMD Radeon HD 6990, care se lauda cu stabilirea unui nou record in 3DMark11 – 11865 puncte.

Creata special pentru pasionatii de jocuri, AMD Radeon HD 6990 dispune de cea de a doua generatie de arhitectura compatibila Microsoft DirectX 11, functii avansate de calitate a imaginii pentru jocuri si tehnologie inteligenta AMD PowerTune pentru viteze de ceas mai mari.

AMD Radeon HD 6990 ofera suport nativ pentru configuratii de 5 monitoare, prin tehnologia AMD Eyefinity, si configuratii cu 6 monitoare prin intermediul conectorilor DisplayPort 1.2 disponibili pentru achizitie in acest an.

Placile grafice AMD Radeon HD 6990 beneficiaza de un buton pentru selectarea unuia dintre cele doua BIOS-uri incluse, permitand deblocarea setarilor placii pentru si mai multa performanta grafica.

Tehnologia AMD HD3D asigura o experienta 3D stereoscopica, in jocuri si filme, multumita suportului HDMI 1.4a.

Placile grafice AMD Radeon HD 6990 sunt disponibile la vanzare in toate magazinele specializate, cu preturi incepand de la 2600 lei, TVA inclus.