miercuri, 9 martie 2011

Creste numarul aplicatiilor periculoase care circula pe Facebook

Printre cele mai populare aplicatii din ultima perioada se numara: aplicatia care promite sa redea vechea tema de Facebook, aplicatia care solicita validarea profilului personal pentru a evita stergerea lui si celebra aplicatie care pretinde ca iti dezvaluie admiratorii secreti.

BitDefender ii avertizeaza pe utilizatorii Facebook cu privire la cresterea numarului de aplicatii malitioase care circula pe aceasta retea sociala. Ele exploateaza teme populare de maxim interes si au ca scop furtul de informatii confidentiale din profilele utilizatorilor si redirectionarea acestora catre pagini cu continut daunator sistemului.

„Influentate de sezonalitate – de exemplu Ziua Indragostitilor – sau teme populare de discutie, numarul aplicatiilor care directioneaza catre site-uri malitioase sau care extrag informatii personale din profilele utilizatorilor s-au diversificat cu pana la 40% de la inceputul anului pana acum si de curand au inceput sa se extinda si pe Twitter”, spune BitDefender.

Printre cele mai populare aplicatii din aceasta perioada, se numara:

Aplicatia care promite sa redea vechea tema de Facebook – la accesare, se deschide o pagina care anunta un test de calculare a IQ-ului, dar care iti cere introducerea mai multor date, inclusiv trimiterea unui cod prin SMS. In final, nu veti avea nici vechea tema de Facebook si nici nu veti sti IQ-ul, in shimb veti putea calcula timpul si banii pierduti.

Apasa aici ca sa arati ca profilul tau este activ, pentru a impiedica stergerea contului – este un truc mai vechi, adaptat pentru Facebook. Aplicatia iti cere sa urmezi o serie de pasi, care in final vor duce la un val de mesaje spam trimise de pe contul personal catre toti cei din lista de prieteni.

Celebra aplicatie care pretinde ca iti dezvaluie admiratorii secreti – cei care isi instaleaza astfel de aplicatii risca sa fie directionati catre pagini infectate si permit atacatorilor virtuali sa posteze mesaje nedorite pe pagina personala. Este foarte important de precizat ca acest gen de aplicatii care iti promit ca vor calcula numarul de persoane care ti-au accesat profilul sunt imposibil de realizat datorita restrictiilor actuale ale platformei Facebook.

BitDefender safego este o aplicatie gratuita care analizeaza toate elementele postate pe wall-ul personal si pe cel al prietenilor si te avertizeaza atunci cand gaseste elemente periculoase.

Sursa: BitDefender

Cat Run

When a sexy, high-end escort holds the key evidence to a scandalous government cover-up, two bumbling young detectives become her unlikely protectors from a ruthless assassin hired to silence her.

Ne pregatim pentru un nou joc “monstru” marca Blizzard – nume de cod: Titan

Blizzard se pregateste sa dezvolte un nou joc multiplayer despre care sustine ca va fi un adevarat “monstru”, in sensul bun al cuvantului, in industria de profil.

Seful diviziei de operatiuni din cadrul Blizzard, Paul Sams, a declarat in cadrul unui interviu ca urmatorul MMO al companiei, cu numele de cod Titan, este “tipul de jocul care va avea o viata foarte lunga, la fel cum se intampla si cu World of Warcraft.”

“Titan este cel mai ambitios proiect pe care l-am incercat pana acum. Ne laudam cu cei mai talentati si mai experimentati dezvoltatori care fac parte din echipa noastra. Multi dintre cei care au lucrat intens la dezvoltarea World of Warcraft au fost preluati si in echipa de dezvoltare a noului MMO, Titan”, a mai spus Paul Sams.

De asemenea, conform declaratiilor acestuia, Titan a fost descris ca fiind cel mai important proiect din momentul de fata, dupa Diablo III, a carei data de lansare nu a fost anuntata inca.

Si, ca sa ne puna puin pe jar si sa ne faca si mai curiosi decat suntem deja, Sams a mai spus in cadrul interviului ca “Blizzard este foarte increzator in acest nou joc” si ca echipa dezvoltatoare “se joaca deja Titan”.

Sursa