duminică, 29 noiembrie 2009

Ce trebuie sa stiti despre Yahoo Messenger

Poate unul dintre cele mai utilizate programe de comunicare online daca nu chiar cel mai utilizat, Yahoo Messenger continua sa fie “imbunatatit” nu numai de catre cei care l-au produs si il dezvolta dar si de un numar foarte mare de utilizatori prin diverse tricks-uri, add-onuri, etc. Trebuie sa recunoastem ca multi dintre noi au dorit ca la un moment dat sa afle parola unei prietene/prieten sau sa citeasca “live” mesajele private ale iubitei/iubitului, sa fie posesorul ascuns din umbra al messengerului cumva. Daca cumva toate acestea v-au trezit interesul va pot spune ca nu vom aborbda aceasta problema momentan si foarte probabil nici intr-un viitor apropiat.
Vom discuta despre doar cateva programe si site-uri care ne fac mai usoara experienta Yahoo si despre problemele intalnite cel mai des si cum putem sa le rezolvam.

1. Evitarea stresului.
Cred ca toti ati avut parte de acele ferestre mici care apar in coltul din dreapta al ecranului ori de cate ori intra sau iese cineva din lista voastra, foarte stresant atunci cand lucrezi la ceva sau urmaresti un film si tot timpul iti fug ochii catre ele .
Rezolvare:

Deschideti Yahoo Messenger-click pe tab-ul Messenger–Preferences ( ctrl-shift-p) - Alerts & Sounds
debifati caseta “Showing a message at the bottom right of screen”. Dupa ce ati debifat apasati butonul Apply si apoi OK.
2. Deschiderea link-urilor din ferestrele de messenger cu Mozilla Firefox.
Deschideti Firefox, alegeti meniul Tools, selectati apoi Options, in fereastra care va aparea selectati tabul Advanced – dati click pe butonul Check Now (se va verifica daca Mozilla Firefox este setat ca browserul dumneavoastra principal).Daca totusi ati optat ca Mozilla Firefox sa fie browser-ul dumneavoastra principal si aceste link-uri nu se deschid cu el, atunci intrati in Control Panel/Add or remove programs/Set program acces and defaults – faceti click pe Custom - bifati Mozilla Firefox la Web browser si dati Ok.3. Yahoo Messenger nu functioneaza.

In caz ca Yahoo Messenger nu functioneaza si aveti nevoie urgent de program puteti folosi Yahoo Messenger Online, prin acest program va puteti conecta la Yahoo Messenger direct printr-o pagina de Internet de pe orice browser.http://webmessenger.yahoo.com


4. Depistarea utilizatorilor ce stau pe invisible.
Cum pana acum toti ne-am obisnuit sa folosim programe de tipul Buddy Check, alternativele Web sunt mult mai simple si usor de utlizat. Iata cateva pagini verificate:

http://www.yahoo-status.com
http://invisible.ir
http://yahoo.from-magic.com

Radio Athena


Noi procesoare Intel Core i3, i5 si i9 pentru anul viitor

Inca o data printr-o “scapare” compania Intel si-a vazut prezentate planurile referitoare la procesoarele cu nucleu Nehalem ( care contin toate noile serii lansate, cu numele de cod Core i3, Core i5 si Core i7 ) pe internet aparand o “harta” care arata lansarile pregatite de ei pentru perioada imediat urmatoare.Primele procesoare pregatite de acestia sunt modele “S” cu un consum redus de curent pentru actualele Core i5 750 si Core i7 860 (consum de curent de 82W fata de clasicul 95W) amandoua cu aceeasi memorie cache de 8MB, insa modelul i7 va avea o frecventa mai mare, de 3,46GB.

Modelul Core i3 se va adresa segmentului entry-level, sensibil la preturi si ca diferenta principala, acestuia ii va lipsi tehnologia Turbo Boost alaturi de "doar" 3MB de memorie cache.

In continuare, modelele Core i9 (sau Gulftown) sunt programate sa apara in primavera anului viitor.