luni, 1 februarie 2010

Maneliştii consumă haşiş, houserii preferă cocaina, potrivit unui studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog

Punkul merge mai degrabă cu ecstasy, iar cocaina este clar preferata houserilor. Este concluzia unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog. Specialiştii au vrut să vadă care este legătura dintre consumul de droguri şi spaţiile recreaţionale. Au aflat însă de la consumatori şi care este legătura dintre droguri şi muzica pe care o ascultă.House, Pop, Hip Hop, Rock, Punk, Disco, Latino şi Manele. Sunt cele 8 stiluri de muzică selectate de specialişti. În chestionar au fost introduse la categoria droguri: cannabisul, tranchilizantele, amfetaminele, XTC, LSD, cocaina, heroina şi ciupercile halucinogene.

Cel mai consumat drog este haşişul, poate pentru că este şi printre cele mai ieftine. Aproape jumătate dintre rockeri, peste 30 la sută dintre manelişti şi tot atâţia houseri au declarat că preferă haşişul. Tranchilizantele nu au o trecere atât de mare. Din statistici mai aflăm că de exemplu, iubitorii de manele nu se ating de asmfetamine, LSD au heroină.

Muzica disco se pare că nu merge nici ea deloc cu LSD-ul. Pentru că-n dreptul acestui capitol procentul este de 0 la sută. Cocaina este consumată mai degrabă de cei care ascultă house, iar hip hopul merge clar în combinaţie cu extacy.

Iubitorii de latino nu sunt mari amatori de droguri. Heroina, cocaina, LSD ul şi amfetaminele nu-i atrag deloc. 17% dintre ei fumează din când în când câte o marijuana, 8 la sută iau tranchilizante şi 2 la sută consumă ciuperci halucinogene între o samba şi o rumba.

Beyonce a luat Grammy pentru cântecul anului

Cântăreaţa de origine americană, Beyonce Knowles, a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Grammy pentru cântecul anului, cu piesa "Single Ladies". Aceasta a fost cea de-a 52-a ceremonie de decernare a Premiilor Grammy.

Pe lângă piesa negresei, au mai fost nominalizate şi melodiile: "Poker Face", a lui Lady GaGa, "Pretty Wings", semnată Maxwell, "Use Somebody", a celor de la Kings of Leon şi "You Belong With Me", a cântăreţei Taylor Swift.

Beyonce a mai primit alte patru premii, în cadrul aceleiaşi ceremonii, pentru muzică de mare popularitate, pentru care a fost selecţionată în zece rânduri.

Ascultă aici piesa "Single Ladies":