duminică, 11 octombrie 2009

Windows 8 va avea varianta 128-bit

Mai sunt inca aproape doua saptamani pana la lansarea lui Windows 7, in variante 32 si 64-bit, dar iata ca progresul nu sta in loc. Exista deja posibilitatea ca Windows 8 sa fie lansat in 2012, dar, mai mult decat atat, se pare ca vom avea si prima varianta pe 128 de biti.

Eightforums a descoperit ca, in profilul de pe LinkedIn al unui angajat Microsoft Senior Research & Development, Robert Morgan, scria ca "lucreaza pentru a face ca IA-128 sa aiba backwards full binary compatibility cu instructiunile IA-64 existente in simulari hardware, pentru functionare sub Windows 8 si cu siguranta sub Windows 9."

Informatia nu este o surpriza totala, deoarece este previzibil ca multi dintre utilizatorii Windows 7 vor adopta versiunea pe 64 de biti. Interesant este ca exista planuri pentru software pe 128 de biti pentru generatia imediat urmatoare.

Va vom tine la curent pe masura ce noi detalii despre acest "salt tehnologic" devin disponibile.

Spider-Man 4, filmarile incep in 2010

Una dintre cele mai de succes serii de filme cu super-eroi, Spider-Man, continua cu o a patra pelicula, a carei data de lansare a fost stabilita pentru 5 mai 2011.

Conform unui interviu realizat de catre MTV cu regizorul Sam Raimi, acesta spera ca filmarile sa inceapa in prima saptamana din luna martie 2010. Raimi a mai declarat ca Gary Ross va rescrie scenariul conform unor noi indicatii ale regizorului, un designer a inceput deja sa creeze decorurile, iar Scott Stokdyk va superviza efectele vizuale pentru cel de-al patrulea film Spider-Man la care lucreaza.

Pana in acest moment nu s-a facut niciun casting pentru noi actori, iar singurele nume cunoscute care vor aparea cu siguranta pe genericul filmului sunt protagonistii: Tobey Maguire si Kirsten Dunst.