sâmbătă, 27 martie 2010

Sânii au ieşit ...

Nvidia pregatesc si GeForce 430, 440 si 450

Nici nu au lansat bine noile modele bazate pe arhitectura Fermi si Nvidia deja au anuntat urmatoarele placi video construite pe aceasta tehnologie.



Denumit simplu, primul model anuntat pentru luna Iunie va fi GeForce GTS 450, care va avea doar 256 de nuclee shader si o interfata a memoriei pe 256 de biti, considerabil mai slaba decat modelul de top GTX 480, insa pretul de aproximativ 200 de euro va fi de ajuns sa invinga modelul Radeon HD 5830.

Alaturi de acest model Nvidia vor mai lansa si modelul GTS 440, cu aceleasi caracteristici ca ale modelului de mai sus, insa frecventele de functionare reduse cu aproximativ 20 de procente, toate la un pret de aproximativ 160 de euro, iar ultimul model anuntat va fi GTS 430, care va avea 192 de nuclee de procesare shader, si 192 de biti interfata cu memoria instalata, la un pret de “numai” 130 de euro.

Oricum, vestile sunt bune, insa Nvidia ar face bine sa se grabeasca, pentru ca ATI deja au in vanzare placi din seria HD 5000 de ceva vreme si risca sa piarda foarte mult din cota de piata.

În stare gravă la spital după ce iubita l-a muşcat de penis


Un tanăr in varstă de 24 de ani se zbate intre viaţă şi moarte la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfantul Ioan din Iaşi, după ce a fost muşcat de prietena lui.

Băiatul a povestit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe că partenera sa de viaţă l-a muşcat de organul genital. Pacientului i s-a făcut hemostază şi toaletarea plăgii.

Atunci când pacientul va fi stabil va fi trimis la o clinică de urologie. Prognosticul este însă rezervat în momentul de faţă, notează Agerpres.

România dă ceasurile înainte cu o oră, în noaptea de sâmbătă spre duminică





România va trece oficial la aşa-zisa oră de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când ora 3.00 va deveni ora 4.00, potrivit Institutului Astronomic al Academiei Române.


Programul tuturor unităţilor economice, sociale şi de cultură va rămâne nemodificat după trecerea la ora de iarnă. Potrivit Observatorului Astronomic, în ţara noastră ora de vară a fost introdusă prima oară în 1932 (între 22 mai - 2 octombrie).

Din 1933 şi până în 1940, când s-a renunţat la acest obicei, ora de vară era introdusă în prima duminică din aprilie, până în prima duminică a lui octombrie. Din 1997, se trece la ora de vara începând cu ultima duminică din martie, până în ultima duminică din octombrie.

Windows 8 va avea noi masuri anti-piraterie

Aparute pe site-urile de angajare, cateva posturi oferite de Microsoft dau de inteles ca in urmatoarea versiune de Windows, "8" acum, va avea integrate noi tehnologii anti-piraterie, pentru ca reprezentantii companiei producatoare sunt inca nemultumiti de “preventia” acesteia chiar in versiunea actuala de Windows.

Deocamdata nu sunt cunoscute concret noile mijloace pentru prevenirea pirateriei, insa alaturi de acestea vor exista iarasi modificari in ce priveste versiunile care vor aparea, iar informatii detaliate vor aparea mai aproape de data estimata pentru finalizarea urmatoarei versiuni de Windows, care va fi in vara anului care urmeaza, la aproape 2 ani de la aparitia lui “7”.