vineri, 30 octombrie 2009

Incep sa apara controllere separate pentru SATA 6Gbps

Dupa ce ieri anuntam ultimul model de placa de baza de top de la Asus, care are integrat un controller pentru ultimul “standard” SATA, astazi a venit momentul sa prezentam un dispozitiv separat care se ocupa cu aceasta, astfel incat si ceilalti utilizatori, cu modele mai vechi de placi de baza sa profite de avantajele noii tehnologii.


HighPoint a prezentat seria “Rocket 600” care ofera conectivitate pentru hard-discuri SATA 6Gbop si suporta pana la doua porturi pentru acestea, primul model, Rocket 620 ofera doua porturi interne si independente pentru hard-discurile SATA 6Gbps si vestea buna este ca sunt suportate si vechile standarde SATA (1,5 si 3Gbps).


Al doilea model, Rocket 622 ofera aceleasi porturi sub forma a doua interfete eSATA, ambele placi prezentate functioneaza pe un port PCI Express 1x si preturile de comercializare sunt de 70 de dolari pentru modelul 620 si 80 de dolari pentru modelul 622.

Manele Noi

Romania mustrata de Comisia Europeana pentru nereguli

Comisia Europeana (CE) a initiat joi procedura legala impotriva Romaniei pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea dintre autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor si furnizorii de servicii de telecomunicatii, a anuntat institutia europeana. Bruxelles-ul a trimis Romaniei o scrisoare de notificare oficiala, aceasta fiind prima etapa a unei proceduri privind incalcarea dreptului comunitar.

Aceasta este, insa, a doua procedura privind incalcarea dreptului comunitar initiata de Comisie impotriva Romaniei in legatura cu independenta autoritatii de reglementare in sectorul telecomunicatiilor, dupa ce prima procedura privind incalcarea dreptului comunitar, aflata inca in curs, a fost initiata in ianuarie 2009 si se refera la demiterea presedintelui autoritatii de reglementare.


"Garantarea faptului ca structurile guvernamentale responsabile cu reglementarea nu sunt implicate in acelasi timp in detinerea si controlul companiilor de telecomunicatii de stat reprezinta unul dintre principiile care asigura independenta si impartialitatea autoritatilor nationale de reglementare in sectorul telecomunicatiilor. De asemenea, aceasta separare face ca reglementarea sa fie in interesul consumatorilor si al concurentei efective, factorul determinant al pozitiei de lider a Europei in sectorul telecomunicatiilor", a declarat comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding.

"Acest principiu trebuie respectat in toate cazurile in care ministerele indeplinesc sarcini de reglementare in domeniul telecomunicatiilor. Prin urmare, fac un apel la autoritatile romane sa se asigure ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania indeplineste aceasta cerinta legala", a completat Reding.

CE a reiterat apelul adresat Romaniei de a se asigura ca autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor nu au interese de afaceri pe piata telecomunicatiilor.

Sursa: Newsin

Asculta RadioAthena