vineri, 23 octombrie 2009

Microsoft Windows 7 acum si direct de pe USB Flash

Pana acum, in momentul in care incercam sa instalam un sistem de operare de pe un stick USB ne gandeam deja la nenumarate incercari esuate si la ore pierdute incercand sa instalam un program in acest mod.


Acest mod de instalare chiar se impune in momentul in care avem de-a face cu echipamente precum clasicele deja netbookuri, ce nu au in dotare si unitati optice care sa ne ajute la instalare, si singura varianta era instalarea de pe o unitate optica externa, si aceasta destul de dificila, si acum, compania Microsoft, cu ocazia lansarii lui Windows 7 au prezentat si o varianta a acestui sistem de operare care se poate instala direct de pe o memorie USB Flash.


Aceste versiuni se vor putea descarca direct de pe site-ul Microsoft si acest kit va face posibila instalarea foarte facila pe un netbook chiar si de catre utilizatorii de rand, fara sa fie nevoie de vreo interventie deosebita, si preturile pentru aceste versiuni, vor fi identice cu ale modelelor standard.

Unitate Blu-Ray pentru Xbox 360, "raul" necesar pentru Microsoft

Dupa ce razboiul Blu-Ray - HD-DVD s-a incheiat in favoarea lui Sony, care a reusit sa isi impuna noul standard de disc optic si sa scoata de pe piata alternativa Toshiba, consola Xbox 360 a celor de la Microsoft a ramas "suspendata", deoarece urma sa fie una dintre platformele importante pentru HD-DVD.

In aceste conditii, intr-un interviu acordat IGN, Steve Ballmer, chief executive officer al Microsoft Corporation, a lasat sa se inteleaga ca o unitate Blu-Ray pentru Xbox 360 este cat se poate de posibila. "Nu stiu daca trebuie sa punem Blu-Ray in ea - veti putea cumpara unitati Blu-Ray ca accesorii [pentru Xbox 360]", a declarat Ballmer.

Desi declaratia nu confirma 100% disponibilitatea unor astfel de unitati optice, comentariul lui Ballmer nu pare deloc speculativ. Pana in acest moment, utilizatorii de Xbox 360 pot urmari filme si programe high-definition prin Xbox Live Marketplace, intr-un sistem de inchiriere on-demand. Ballmer sustine puternic aceasta idee:

"Consider ca viitorul filmelor este de fapt [sistemu] on-demand, spre deosebire de distributia pe mediu fizic de stocare. Asa ca vom continua pe directia aceasta pentru a face [din Xbox 360] cea mai buna experienta generala de divertisment, si nu doar in jocuri."

Sony lanseaza in Romania noile VAIO

NW, CW, Mini W şi X sunt noile modele VAIO lansate de Sony in Romania in aceasta saptamana. Mai jos puteti afla cateva detalii despre aceste modele, conform comunicatului emis de Sony.

"VAIO X
Mobilitatea extrema, functionalitatea si designul unic definesc noul notebook VAIO X. Cu o greutate de numai 655g*, VAIO X este cel mai usor notebook din lume. Ideal pentru oamenii de business, pasionati de stil, care calatoresc frecvent, noul model VAIO X este extrem de subtire, masurand doar 13,9 mm pe orice latura. Noul notebook ridica stacheta standardelor asumate de VAIO in ceea ce priveste portabilitatea, performanta si dezirabilitatea, in timp ce finisajul auriu, negru sau carbon premium asigura o aparitie de invidiat.

VAIO NW
Noile notebook-uri VAIO NW, cu ecran de 15,5 inci, dispun de o suprafata cu o textura unica, subtila, aplicata atat la exterior cat si pe suprafata din interior, care creeaza o senzatie similara cu atingerea unei ape curgatoare sau a unei bucati fine de lemn. Experienta unica la nivel vizual si tactil continua cu touchpad-ul. Textura translucida si insertiile fine au un efect puternic atat din punct de vedere estetic cat si functional, pentru ca ajuta la mentinerea suprafetei curate. De asemenea, utilizarea tastaturii este extrem de confortabila datorita tastelor izolate, dispuse ergonomic pentru a permite incadrarea naturala a degetelor.

Designul noilor notebook-uri VAIO este curbiliniu, iar dimensiunile sunt mai mici in comparatie cu celelalte modele cu ecrane de aceleasi dimensiuni, ceea ce confera o nota compacta si usoara.

VAIO CW
Potrivindu-se perfect oricarui stil, seria compacta VAIO CW va permite sa va exprimati personalitatea in cinci culori moderne: albastru, rosu, roz, alb si negru stralucitor. Deschideti-le si veti descoperi un interior calm, accentuat de un finisaj in nuante graduale.

Tastarea devine o placere cu ajutorul tastaturii izolate si sensibilitatii tactile, chiar si pentru persoanele cu unghii lungi. Este mai usor ca niciodata sa lucrati cu documente, cu fisiere media sau sa explorati pagini web, datorita touchpad-ului multi-gest. In plus, utilizatorii se pot bucura de imagini luminoase si bogate in detalii in timp ce vizioneaza filme in format HD, clipuri video, jocuri, fotografii sau pagini web pe un ecran X-black LCD cu LED, de 14 inci.


VAIO W
Beneficiind de un design elegant, portabilitate si o husa in culori asortate, noua serie VAIO W este un accesoriu stilat caruia nu-i veti putea rezista. Astfel, va veti putea intalni cu prietenii la cafeneaua preferata, fie fizic, fie virtual si veti putea schimba mesaje extrem de confortabil datorita tastaturii ergonomice. in plus, finisajele sunt rezistente la pete si amprente, iar touchpad-ul are o textura aparte, fermecatoare atat la vedere cat si la atingere.

Designul compact si rotunjit al laptop-ului VAIO Mini il recomanda pentru orice iesire, fiind solutia ideala de a ramane conectat cu universul social online."

Sursa: Sony / HIT.ro