luni, 13 iulie 2009

Romania, iar in top zece la atacuri informatice

In primul trimestru din acest an, Romania a ocupat locul 5 in lume la viteza medie de transfer a serviciilor de internet in banda larga (broadband), cu 5,8 Mbps, dupa Coreea de Sud (11 Mbps), Japonia (8 Mbps), Hong Kong (7,6) si Suedia (6,9 Mbps).In perioada mentionata, viteza medie broadband din Romania a inregistrat o crestere anuala cu 51%, iar fata de ultimul trimestru din 2008 cresterea este de 3,1%.

Datele Akamai arata ca in primul trimestru din 2009, o cincime din conexiunile la nivel mondial de internet broadband la serverele Akamai aveau viteze de peste 5 Mbps. La acest capitol, Romania ocupa locul patru mondial, dupa Japonia, Coreea de Sud si Suedia, 40% din totalul conexiunilor broadband avand viteze de transfer de peste 5 Mbps.

In raportul de monitorizare al Akamayi, Romania se afla in top zece mondial si ca tara de origine a atacurilor informatice. Mai precis, Romania ocupa locul noua in lume, 1,83% din totalul atacurilor informatice fiind initiate de aici.

Hard-diskuri portabile si de la Hitachi

Desi in ultima vreme nu au mai aparut foarte multe informatii despre firma Hitachi, acestia nu au stat degeaba si in urma cu cateva luni au achizitionat un productor destul de cunoscut de solutii de stocare pe numele sau “Fabrik” si acum au prezentat produsele acestora sub brandul propriu.


Seria SingleTOUGH, dupa cum ii spune si numele contine modele de hard-disk extern rezistente la apa si la socuri (pot sa cada de la o inaltime de maximum 3m), cu capacitati de 250, 320 si 500 de GB la preturile de 99, 119.99 si 149.99 de dolari americani.


A doua serie, este denumita SimpleDRIVE si se adreseaza mai degraba pasionatilor de design iar ultimul produs este un dispozitiv pentru stocare in retea, la pretul de numai 79 de dolari, si care se foloseste pentru aceasta de doua hard-diskuri externe pe USB.