miercuri, 15 iunie 2011

MSI aduce in Europa laptopurile de gaming GT780R si GX780

Laptopurile Alienware au acum concurenta. Producatorul taiwanez MSI a anuntat lansarea in Marea Britanie a doua notebook-uri de gaming, create in parteneriat cu dezvoltatorul de periferice de joc Steelseries, care sunt pregatite sa faca fata cerintelor de sistem ale celor mai noi jocuri.

Iar pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor, atat GT780R, cat si GX780 vin echipate cu procesoare Intel Sandy Bridge Core i7, care ruleaza la o frecventa de 2GHz, informeaza The Inquirer.


Ambele laptopuri au dimensiuni specifice unei “bestii”, integrand ecrane anti-reflexii full HD de 17.3 inci si rezolutie de 1920x1080. Cele doua dispozitive sunt dotate cu speakere Dynaudio cu subwoofer incorporat si THX Trustudio Pro pentru o calitate superioara a sunetului surround.

Laptopurile prezinta diferente minore pe segmentul placilor video. GT780R este echipat cu unitatea grafica Nvidia GeForce GTX 560M cu 1.5 GB de RAM, in vreme ce GX780 impresioneaza mai putin, prin placa video Nvidia GeForce GT555M cu 1GB de RAM.

Potrivit specificatiilor tehnice oferite de MSI, GT780R are 16GB de RAM, in vreme ce GX780 este din nou defavorizat, prin cei numai 12GB ai sai. Totodata GT780R are “sub capota” un hard drive mai mare, de 1TB, in comparatie cu cei 750GB de pe hard drive-ul lui GX780.


Ambele modele au porturi USB 3.0 si HDMI si dispun de tehnologia MSI Turbo Drive Engine, care, potrivit MSI, “mareste performanta grafica, accelerand video decodarea si adaugand un plus de adrenalina jocului”.

Atat GT780R, cat si GX780 au o grosime de 55mm si cantaresc putin sub 4 kg. Tastatura Steelseries ofera suport pentru input-ul simultan a 10 taste, pentru acele momente in care trebuie sa folosesti tot cei pe tastatura si backlight LED, amintind parca de laptopul de gaming al celor de la Alienware.

MSI nu a dezvaluit pretul pentru Europa, dar cel mai probabil se va pastra in jurul valorilor din Statele Unite, unde GT780R costa 1 749 dolari, iar GX780 ceva mai putin, 1549 dolari.

Chrome, posibil inlocuitor al lui Firefox in sistemul de operare Ubuntu

Exista o "reala posibilitate" ca Firefox sa fie inlocuit de Chrome in viitoare versiuni ale programului de operare Ubuntu, potrivit Cnet.com.

Publicatia online citeaza o declaratie data de Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, o firma care ofera suport pentru Ubuntu. Canonical a luat in considerare utilizarea browser-ului Chrome ca si browser standard in ultimele versiuni, dar s-a decis ramanerea la Firefox pentru varianta 11.10. "Aceasta decizie probabil ca va pastra Firefox pentru inca un an, dar vom vedea de atunci si alte posibilitati", a declarat Shuttleworth pentru Network World.


Firefox este folosit de multa vreme pe Ubuntu, in timp ce Chrome a fost dezvoltat de Google in tandem cu sistemul de operare Chrome OS. Chrome este vazut ca cel mai rapid browser pentru Linux. Ubuntu a trecut prin schimbari majore odata cu recenta distributie a versiunii 11.04. Aceasta varianta a coincis cu schimbarea desktop-ului Gnome cu cel Unity.


In testele efectuate, Firefox a iesit pe locul al doilea din punct de vedere al rapiditatii, dupa Chrome. El este insa favoritul distribuitorilor de sisteme Linux, majoritatea instaland acest browser in varianta standard a programelor. Pe locul al treilea, ca viteza de lucru, s-a situat browser-ul Opera.