vineri, 25 mai 2012

Facebook lanseaza o aplicatie de foto sharing pentru iPhone

Chiar daca a achizitionat Instagram, Facebook a decis sa lanseze o aplicatie proprie de foto sharing pentru iPhone si iPod Touch - Facebook Camera.
Componenta sociala nu este singura functie a aplicatiei, ce poate fi folosita si pentru vizualizarea pozelor din Timeline si Newsfeed. Facebook Camera ofera si numeroase filtre si efecte, unele chiar mai spectaculoase decat cele Instagram, potrivit AddictiveTips.
Facebook lanseaza o aplicatie de foto sharing pentru iPhone
Aplicatia Facebook Camera verifica automat daca device-ul are instalata o alta aplicatie Facebook si cere acordul utilizatorului de a se conecta la contul folosit. Interfata pentru vizualizarea pozelor din profilul Facebook nu contine si o optiune de rotire, deci pozitia device-ului ramane verticala.
Odata ce utilizatorul face pozele cu Facebook Camera si le editeaza, acestea pot fi urcate rapid in reteaua sociala insotite de un comentariu. Facebook Camera este momentan disponibila doar in cateva tari, dar va sosi probabil si in App Store Romania in curand.

Cel putin 30 de telefoane cu Nvidia Tegra 3 ajung pe piata in acest an

Nvidia se lauda deja cu succesul chipset-ului Nvidia Tegra 3. Platforma quad-core va fi folosita de cel putin 30 de telefoane ce ajung pe piata in acest an.
Mike Rayfield, general manager Nvidia, a anuntat la intalnirea anuala a actionarilor ca Nvidia Tegra 3 va avea rezultate impresionante pana la sfarsitului anului. In plus, 13 dintre telefoanele cu Tegra 3 vor avea un pret de baza (la iesirea din fabrica, nu la vanzare) mai mic de 300 dolari, fata de telefoanele cu Tegra 2 care au avut preturi mai mari, scrie Electronista.
Cel putin 30 de telefoane cu Nvidia Tegra 3 ajung pe piata in acest an
Rezultatele sunt duble fata de situatia de anul trecut, cand Nvidia Tegra 2 a fost folosit doar pe 15 telefoane pana la sfarsitul anului.
Dupa succesul Nvidia Tegra 3, compania va lansa Tegra 3+ pana la sfarsitul anului, iar pentru 2014 pregateste Tegra 4 si chipset-ul Grey, ce va oferi viteze LTE mai mari ca pana acum.

Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?

Pentru multi utilizatori ai internetului, reteaua informatica globala este un concept abstract, dar baza internetului consta in cabluri si HDD-uri. Gizmodo a prezentat modul in care internetul ar putea fi distrus cu adevarat, operatiune ce este aproape imposibila.
1. Este internetul amenintat cu adevarat?
Zvonurile despre amenintarea Anonymous de a provoca un blackout total al interntului s-au dovedit speculatii nefondate insa au trezit curiozitatea multora cu privire la siguranta retelei: ar putea fi internetul distrus cu adevarat?
Deoarece este dependent de infrastructura, internetul ar putea fi teoretic distrus, insa un atac simultan ce ar viza toate componentele sale pare imposibil de coordonat. Internetul a supravietuit tsunamiului din Japonia, dar ar putea supravietui si unui atac direct?
Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?

2. Taierea cablurilor
Internetul, suprareteaua retelelor locale, este sustinut de o retea vasta de cabluri, care se intinde pe fiecare continent si chiar sub oceane. In mod obisnuit, efectul taierii oricarui cablu este in cel mai rau caz temporar, cat timp celelalte preiau traficul. Ar putea fi insa taiate toate simultan?
Cablurile care sustin internetul nu sunt ascunse, nu sunt pazite si sunt usor de gasit pe harti online. Cele mai importante cabluri ale internetului sunt situate in nord-estul SUA, in Long Island si in New Jersey. Daca ar fi taiate, legatura internetului intre SUA si Europa ar fi pierduta. Alte cabluri extrem de importante sunt in Singapore, Egipt, Marea Britanie, Tokyo, Hong Kong, Marsilia, Sicilia si Mumbai. Distrugerea simultana a tuturor ar "sparge" internetul in retele continentale.
Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?
 3. Distrugerea serverelor root
Urmatorul pas pentru a face imposibil accesul la reteaua ce nu mai este globala ar fi distrugerea serverelor root. Acestea sunt responsabile de legatura dintre numele unui domeniu si adresa sa IP (74.125.228.37 pentru Google.com).
In lume exista momentan 13 astfel de servere, detinute de companii private, din Miami pana in Seul. Spre deosebire de cabluri, acestea sunt pazite mult mai bine, cu gardieni care le supravegheaza 24/24, iar accesul necunoscutilor este aproape imposibil.
Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?

4. Distrugerea centrelor de date
Cei doi pasi de mai sus ar putea distruge o mare parte din ceea ce numim internet, insa legaturile nu ar fi complet distruse intre computere la nivel global.
Lovitura de gratie pentru internet ar fi distrugerea centrelor de date, care stocheaza site-urile web, ce contin baze de date cu emailurile si tot continutul incarcat de utilizatori pe internet.
Centrele de date sunt practic baza de date a internetul si fara ele continutul se pierde ...definitiv si irevocabil. Sutele de centre de date au insa protectie si mai buna ca serverele root, iar numarul lor impiedica organizarea unui atac simultan.
Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?
 5. Aproape imposibil de distrus?
Cei trei pasi pentru distrugerea internetului sunt aproape imposibil de urmat simultan, motiv pentru care rezistenta internetului se bazeaza pe extinderea sa in fiecare colt al lumii.
In mod ipotetic, internetul ar putea fi anihilat mult mai simplu de un meteorit urias, dar in astfel de conditii, n-ar mai ramane multi oameni care sa se planga ca nu se incarca Facebook-ul.
Ar putea fi internetul distrus cu adevarat?

Cd Key Need For Speed Shift

6WUC-G695-E8AE-6E8J-LRLD   
6UZH-CCEU-AAJJ-MAAS-QRLD
F2TK-5UL3-QCHR-LQCR-XRLD 
SNK3-G2EM-SZHJ-JSZR-QRLD
 AUHZ-6VPY-GQCU-KGQL-2RLD

Prima tableta Google va fi fabricata de Asus

Tableta Google de 7 inci nu este doar un zvon. Primele tablete cu brandul Google vor ajunge pe piata in luna iulie, iar producatorul este Asus.
Google a comandat deja peste 600.000 tablete, iar primele livrari vor incepe in luna iunie, pentru o lansare globala in luna iulie. Zvonurile despre o tableta Google de 7 inci sunt vechi, dar este prima oara cand producatorul a fost confirmat, scrie CNET.
Prima tableta Google va fi fabricata de Asus
Potrivit primelor informatii, Google intentioneaza sa produca 2 milioane de unitati pana la sfarsitul anului cu ajutorul Asus, pentru a castiga o cota de piata respectabila pe piata dominata de tabletele Amazon si Samsung.
Deocamdata nu se cunosc detalii despre specificatiile noii tablete Google, insa analistii prezic faptul ca Google va oferi Android 4.0 pe o tableta cu procesor quad-core.

Windows Phone 7.5 necesar pentru accesul la Marketplace

Microsoft a restricţionat accesul la magazinul de aplicaţii Marketplace pentru telefoanele ce rulează prima versiune a sistemului de operare Windows Phone. Pentru a putea cumpăra aplicaţii şi pentru update-uri este obligatoriu ca telefonul să ruleze Mango. Conform oficialilor Microsoft, majoritatea celor care au un telefon cu Windows Phone rulează versiunea 7.5. Ceilalţi sunt acum obligaţi să facă un update al sistemului de operare folosind aplicaţia Zune pentru PC sau Windows Phone 7 Connector pentru Mac-uri.

Fără să fim prea răutăcioşi, vedem cum Microsoft urmează îndeaproape modelul Apple pentru telefoanele sale şi sistemul de operare aferent. Restricţionarea accesului la Marketplace pentru versiunea anterioară a Windows Phone obligă pur şi simplu utilizatorii să facă un update. Nu putem să nu scoatem în evidenţă faptul că aşa ceva nu se întâmplă cu Android şi Google Play, unde utilizatorul are o libertate mult mai mare. Un exemplu în acest sens este update-ul la ICS oferit pentru Samsung Galaxy S II. Unii utilizatori care au încercat Android 4.0 pe fostul top de gamă de la Samsung au fost nemulţumiţi de performanţe şi au revenit la Gingerbread.

Update-ul la Windows Phone 7.5 ar putea fi complicat pentru un utilizator de rând. Este necesară crearea de spaţiu liber în memoria telefonului, care este fixă. După aceasta este necesar un spaţiu liber pe HDD-ul PC-ului pentru backup. În plus, Microsoft recomandă să vă înarmaţi cu puţină răbdare pentru acest update.

Diablo 3 a devenit jocul cu cea mai rapida vanzare din istorie

Asteptat de fani 12 ani, Diablo 3 a devenit jocul cu cea mai rapida vanzare din istorie, stabilind recorduri comerciale.
Blizzard se poate lauda ca a lansat jocul PC cu cea mai rapida vanzare din istorie. Diablo 3 a vandut 3,5 milioane de unitati in primele 24 de ore de la lansare, cifra ce include jocurile vandute fizic si descarcarile de pe Battle.net, scrie Engadget.
Diablo 3 a devenit jocul cu cea mai rapida vanzare din istorie
Cifra totala a jucatorilor Diablo 3 din prima zi a atins un total de 4,7 milioane , ce include cele 1,2 milioane de cumparatori ai World of Warcraft Annual Pass 2012, ce au primit gratuit o editie speciala a jocului.
In total, in prima saptamana de la lansarea Diablo 3, numarul jucatorilor a ajuns la 6,3 milioane, cifra ce nu include si salile de jocuri din Coreea de Sud, unde jocul Blizzard a avut o cota de piata de 39% din totalul jocurilor oferite.