marți, 22 mai 2012

De ce scad actiunile Facebook la bursa?

Succesul de care se bucura Facebook printre cei peste 900 de milioane de utilizatori nu pare a se repeta si pe bursa. Grav este faptul ca actiunile retelei sociale continua sa scada chiar si sub pretul initial de listare. Care sunt motivele acestui esec explica mai multi investitori citati de Bloomberg si Mediafax.
Actiunile Facebook au scazut cu 8% in deschiderea sedintei bursiere de astazi (marti), iar capitalizarea companiei a coborat la 85 miliarde de dolari, scrie Mediafax. Cei responsabili de esecul Facebook par a fi toti cei implicati in listarea companiei.
Potrivit Bloomberg, un prim vinovat ar fi banca Morgan Stanley (aranjorul operatiunii), operatorul pietei Nasdaq, dar si compania Facebook care a dat dovada de ceva cam multa lacomie (privind pretul)
Dar iata ce spun cativa analisti intervivati de Bloomberg:
"Parca nu sunt in stare sa se hotarasca. Aranjorul a estimat gresit nivelul real al cererii, iar executia operatiunii de catre piata Nasdaq pur si simplu a esuat", declara Michael Mullaney, chief investment officcer la Fiduciary Trust, Boston.
"Au mizat prea mult pe entuziasm si au evaluat gresit atnosfera din piata", spune un strateg al fondului american Fifth Thrid Asset Management, care a cumparat un pachet de actiuni in oferta Facebook.
"Este o combinatie intre egocentrismul lui Zuckerberg, care a vrut capitalizarea de 100 de miliarde de dolari, si iesirea cautata de actionarii vechi. Nu se stie cum nu si-au dat seama ca pretul nu este bun", comenteaza Francis Gaskins, presedintele firmei de cercetare IPOdesktop.com din California.
Actiunile Facebook s-au tranzactionat, in debutul sedintei de tranzactionare de astazi, la 31,3 dolari, fata de 34,03 dolari la inchiderea de luni si 38,23 vineri.

Hackerii au preluat mai multe conturi Diablo 3

Conexiunea permanenta la internet necesara pentru a juca Diablo 3 a fost exploatata de hackeri, care au furat mai multe conturi in primele zile de la lansarea jocului Blizzard.
Mai multi jucatori au cerut Blizzard sa le reseteze conturile la starea de dinaintea preluarii de catre hackeri, ce pare ca a fost posibila din cauza unui atac de tip SQL injection, scrie Geek.
Hackerii au preluat mai multe conturi Diablo 3
Blizzard a inchis serverele de joc europene duminica, 20 mai, timp de 4 ore, fara sa ofere o explicatie. Vulnerabilitatea Diablo III pare ca a fost insa rezolvata, dar conturile au fost compromise iar unii utilizatoriau pierdut din progresul in joc.

A fost lansat Linux 3.4. Ce noutati aduce?

Asteptarea Linux 3.4 a fost mai scurta decat se asteptau cei mai multi utilizatori. Noua versiune Linux a sosit la un an dupa Linux 3.0 si include cateva noutati importante, legate de sistemul de fisiere si compatibilitatea cu placi video.
Pe langa numeroasele modificari minore, Linux 3.4 ofera mult mai multa flexibilitate legata de sistemul de fisiere Btrfs, alaturi de compatibilitate cu cele mai noi placi grafice Nvidia si AMD, scrie MaximumPC.
Linux 3.4 a fost lansat. Ce noutati aduce?
Update-urile Linux 3.4 Btrfs includ o performanta metadata imbunatatita, compatibilitate cu metadatablocks mai mari de 4KB, recovery tools mai bune si rezolvarea mai eficienta a erorilor.
Driverele pentru placi grafice ofera acum optiuni de early modesetting pentru familia Nvidia GeForce 600 cu arhitectura Kepler, alaturi de compatibilitate cu placile video Intel Medfield, AMD Radeon 7xxx si AMD Trinity APU.
Celelalte noutati Linux 3.4 includ un ABI X32 care permite rularea programelor in 64-bit cu pointere 32-bit si autoprobing pentru x86 CPU.