joi, 24 mai 2012

Dosare Windows 8

După criticile primite la adresa versiunii Metro de Internet Explorer 10, oferită iniţial fără suport pentru tehnologiile Adobe Flash, Microsoft a luat măsuri pentru corectarea acestei probleme, colaborând direct cu Adobe pentru integrarea componentelor necesare în următoarea versiune Windows 8 Release Preview.
IE 10 pentru Windows 8, cu plugin Adobe Flash
Decizia oarecum surprinzătoare, vine după ani de zile în care Microsoft a susţinut că viitorul aparţine tehnologiilor HTML 5. Contrar previziunilor companiei, foarte mult conţinut video încă este distribuit pe web folosind tehnologiile Adobe Flash, obligând Microsoft să ia măsuri pentru a asigura suportul necesar în browserul web.
Aparent, prin decizia de a integra plugin-ul Adobe Flash cu versiunile Metro şi non-Metro de Internet Explorer 10, Microsoft îşi încalcă propriile reguli, ce anunţau că Internet Explorer Metro nu va oferi suport pentru componente plug-in. În practică, colaborarea strânsă dintre Microsoft şi Adobe a permis integrarea codului sursă responsabil de tehnologiile Flash în structura lui Internet Explorer 10, eliminând astfel nevoia pentru un plug-in separat. Conform Microsoft, aceasta era cea mai bună modalitate de a garanta atingerea standardelor de securitate, performanţă şi compatibilitate dorite pentru Windows 8.
IE 10 pentru Windows 8, fără plugin Adobe Flash 
Fără îndoială, adăugarea suportului Adobe Flash va îmbunătăţi considerabil modul în care este perceput Internet Explorer 10 de către utilizatori, eliminând îndoielile legate compatibilitatea cu diversele forme de conţinut media distribuite pe web.

Yahoo! a lansat un browser pentru iOS - Axis

Yahoo! incearca o revenire in domeniul cautarilor online dupa ce a fost lasat in urma de Google. Compania a lansat Axis, un browser pentru iOS disponibil si ca extensie pentru browserele folosite la PC.
Yahoo! Axis promite o imbunatatire a experientei de browsing cu optiuni de cautare interactiva si sincronizare de la un device la altul. Aplicatia iOS Axis este construita pe platforma WebKit HTML si ofera o lista de sugestii in timp ce utilizatorul scrie termenii de cautare, potrivit ArsTechnica.
Yahoo! a lansat un browser pentru iOS - se numeste Axis si promite
Axis ofera doua tipuri de sugestii, autocomplete pe verticala si rezultatele cautarii pe orizontala, iar multe dintre site-uri afiseaza si thumbnail.
In afara de controlul avansat prin gesturi, Yahoo! Axis ofera si sincronizarea semnelor de carte in contul Yahoo!, iar informatiile sunt stocate pe servere companiei si oferite pe orice device in care utilizatorul da log in.

Angajatii IBM nu au voie sa foloseasca Siri


IBM a decis sa blocheze accesul Siri in retele sale. Angajatii IBM care folosesc un iPhone cu Siri nu vor mai putea folosi aplicatia atunci cand sunt conectati la o retea wireless la serviciu.
Gigantul IBM a luat decizia de a bloca sistemul inteligent al Apple, din prisma faptului ca Siri colecteaza date, pe care le trimite apoi Apple pentru procesare in scopul imbunatatirii serviciului. Speriati ca Siri ar putea colecta date ce sunt considerate secrete industriale, IBM nu vrea sa riste nimic, scrie SlashGear.
Gigantului IBM nu-i place Siri
Deoarece Apple nu da nicio informatie utilizatorilor cu privire la cat timp sunt stocate datele adunate de Siri, IBM prefera sa se asigure ca nicio informatie sensibila nu ajunge la concurenta.
Gigantul IT are unul dintre cele mai serioase seturi de reguli cu privire la siguranta informatiilor. Angajatii IBM care vor sa-si foloseasca gadgeturile proprii la serviciu sunt nevoiti sa le duca mai intai la departamentul IT, unde sunt instalate aplicatii ce permit stergerea completa a memoriei in cazul pierderii sau furtului.
La IBM nu se folosesc nici servicii de stocare in cloud ca Dropbox si iCloud din aceleasi motive de securitate.

Dell lucreaza la o suita de device-uri cu Windows 8


Dell planuieste sa profite la maxim de lansarea noului sistem de operare Windows 8 si compania pregateste o oferta larga, ce include tablete, ultrabook-uri si device-uri hibrid.
Fondatorul si CEO-ul companiei, Michael Dell, sustine ca achizitionarea unui nou device este o necesitate pentru cumparatorii care vor sa foloseasca toate optiunile noi din Windows 8, scrie CNET.
Dell lucreaza la o suita de device-uri cu Windows 8
Chiar daca scopul Dell este sa vanda cat mai multe produse, accentul pus de Microsoft pe interfata Metro pare sa justifice pentru multi achizitionarea unui device cu ecran tactil pentru Windows 8.
Interesul Dell pentru piata tabletelor nu a fost generat numai deWindows 8. Compania recunoaste efectul Apple asupra pietei si orientarea consumatorilor catre tablete in detrimentul PC-urilor, sustine Ben Reitzes, analist Barclays Capital.