duminică, 26 septembrie 2010

Dell lucreaza la o tableta Android

Dupa ce luna trecuta a lansat hibridul de 5 inci Slate, care era prea mare pentru a fi telefon mobil si prea mic pentru a fi tableta, Dell a anuntat ca lucreaza la o tableta Android, care va avea un ecran suficient de mare, pentru a fi considerata un rival iPad.


Norocosii de la Wall Street Journal au pus mana pe un prototip al dispozitivului.

Desi nu au putut oferi prea multe detalii, a fost de ajuns sa precizeze ca tableta va avea un ecran de 7 inci, ceea ce o incadreaza din start in segmentul de piata al Samsung Galaxy Tab, tableta bazata de linia de smartphone-uri Galaxy S, care arata promitator, dar ar putea avea un pret cu mult mai mare decat al iPad-ului.


Dar Android nu este singura platforma care atrage atentia producatorilor de tablete.

HP lucreaza la un dispozitiv care va rula pe sistemul de operare al celor de la Palm, WebOS, iar Research in Motion incearca sa readuca BlackBerry in lumina reflectoarelor dezvoltand propriul rival iPad, BlackPad.

Din cate se pare Dell lucreaza de asemenea la o tableta de 11 inci, care va rula pe Windows 7.


Marele absent din competitia tabletelor este Motorola. Un Droid Pad ar fi competitorul supreme al iPad-ului. Pare aproape inevitabil, desi pana acum nu au existat zvonuri legate de o astfel de aparitie.

Sursa: TG Daily