marți, 14 iulie 2009

Nokia Surge, telefonul pasionatilor de retele sociale

Nokia a anuntat un nou terminal Symbian axat pe cei interesati de retelele sociale. S60 are o tastatura Qwerty slide si taste cu capacitati multiple. Terminalul suporta Flash si permite postarea rapida de mesaje, imagini, materiale video si comentarii printr-o aplicatie JuiceCaster preinstalata.




Telefonul include o camera foto de 2 megapixeli cu un zoom digital 4X, un navigator AT&T ce permite informarea si avertizarea utilizatorilor asupra incidentelor din trafic, Mobile Music, destinat ascultarii si descarcarii de melodii si AT&T Video Share, ce permite transmiterea imaginilor video prin wireless in timpul unei video-conferinte, spre exemplu.

Nokia Surge va fi disponibil online incepand cu 19 iulie, iar telefonul va costa in SUA aproximativ 80 USD pentru un contract de doi ani in valoare de minimum 30 USD lunar.

AMD lanseaza noi procesoare

Compania AMD a lansat in aceste zile noi procesoare pentru servere, pe o piata dominata totusi de concurentii de la Intel dar aici ei inca reusesc sa obtina o cota de piata mai mare decat pe celelalte doua segmente, adica procesoarele desktop si pentru laptop.

Noile procesoare ale AMD cuprind doua modele cu un consum redus de curent, din familia HE, primul fiind denumit 2423HE, cu sase nuclee si o viteza de 2GHz, urmatorul model este Opteron 2425HE cu o viteza de 2.1GHz si ultimul venit este modelul 8425HE.

Preturile noilor modele se situeaza intre 455 si 1514 dolari (pentru o mie de bucati) , si ele vor consuma doar 55W de curent, fata de cei 75W si 105W ai generatiilor anterioare si aceasta fiindca sunt construite in procesul tehnologic de 45nm.

Facebook evaluata la 6,5 miliarde de dolari

Facebook este evaluata la 6,5 miliarde de dolari, potrivit pretului platit de un investitor rus pentru majorarea participatiei detinute in capitalul companiei, subliniind "greutatea" retelei de socializare online in industria IT si sectorul media.



Compania rusa Digital Sky Technologies a anuntat, luni, ca va plati 14,77 dolari pe actiune pentu majorarea participatiei la 3,5% din capitalul Facebook, pret la care reteaua este evaluata la 6,5 miliarde de dolari.

Investitia initiala a Digital Sky la Facebook , derulata in luna mai, evalua compania la 10 miliarde de dolari, insa tranzactia avea atasate drepturi de preemptiune pentru majorarea participatiei.

In ultimele saptamani, analistii si investitorii au evaluat Facebook la mai putin de cinci miliarde de dolari.

Astfel, conform tranzactiei anuntate luni de compania rusa, valoarea de piata a Facebook ar depasi semnificativ pe cele ale unor grupuri media cu traditie si cu afaceri mult mai extinse, precum CBS Corp, care, la afaceri anuale de aproape 14 miliarde de dolari, este cotata la patru miliarde de dolari.

Incasarile Facebook din vanzari ar trebui sa ajunga la 500 milioane de dolari in acest an, potrivit unui director al companiei, reprezentand o crestere de 70% a veniturilor comparativ cu anul trecut.

Digital Sky evalueaza Facebook la de 13 ori veniturile estimate pe 2009, potrivit unui analist american, cu mult peste multiplicatorul mediu de 2,2 ori incasarile intalnitt de obicei in sectorul companiilor axate pe publicitate online si dublu fata de valoarea atribuita gigantului Google, de 6 ori veniturile.

Printre actionarii Facebook, companie infiintata in urma cu cinci ani, se numara si Microsoft, care a evaluat reteaua, in anul 2007, la 15 miliarde de dolari.

Facebook a trecut recent peste pragul de 200 milioane de utilizatori, mai mult decat dublu comparativ cu perioada similara a anului trecut, si a depasit principalul concurent, reteaua MySpace, care face parte din portofoliul grupului News Corp, controlat de magnatul media Rupert Murdoch.

Sursa: Mediafax

Office 2010 va fi oferit gratuit prin Windows Live

O noua aparitie de Windows aduce cu sine si o noua suita Office. Cum Microsoft se asteapta ca Windows 7 sa inlocuiasca Vista cat mai rapid din constiinta si calculatoarele noastre si Office 2010 este deja disponibil pe piata printr-un program asa-numit “technical preview”, in ciuda faptului ca versiunea finala va putea fi cumparata abia in prima jumatate a lui 2010.



Pentru noul sau produs, Microsoft a redus numarul de programe incluse in suita de la opt la cinci, noua varianta oferind acces gratuit si online la Word, Excel, PowerPoint si Outlook prin Windows Live. Incepand de astazi utilizatorii pot testa Office si Visio ca parte a unui program de avanpremiera tehnica, incluzand Office 2010, SharePoint Server 2010, Visio 2010 si Project 2010. Preview-urile pot fi vizionate la adresa http://www.microsoft.com/office/2010/.

“De la difuzare si editare video in PowerPoint, noi capacitati de vizualizare a datelor in Excel si posibilitatea de editare impreuna cu altcineva din retea a unui document in Word, oferim tehnologie ce ii poate ajuta pe oameni sa lucreze mai inteligent si mai rapid din orice locatie si folosind orice device”, a afirmat Chris Capossela, senior vice-president la divizia business a Microsoft.

In fapt, Microsoft va testa cu atentie in tot acest timp cat de oportun este noul pachet Office cu aplicatii web, descrise ca fiind versiuni ceva mai simple, pentru internet, ale celebrelor Word, PowerPoint, Excel si OneNote. Microsoft promite insa ca acestea sunt dezvoltate ca niste produse suficient de puternice pentru a oferi acces la documente de oriunde si pastrand aspectul cunoscut indiferent de terminalul folosit.

Noutatile absolute aduse de noua suita sunt optiunile pentru co-editarea documentelor in Microsoft Word 2010, PowerPoint 2010 si OneNote 2010, la fel ca si cele de administrare a casutei de e-mail din Outlook, care include, spre exemplu, posibilitatea de a ignora subiectele nedorite in inbox.