joi, 28 mai 2009

Noi procesoare Intel Core i7 au fost lansate

Spunem lansate, insa de fapt acest modele ce vor aparea pe piata nu au fost nici macar anuntate, un lucru care are darul sa ne surprinda un pic, pentru ca Intel nu prea rateaza ocazia de a-si face reclama.

Noile modele vor fi puse in vanzare pe data de 31 Mai, si primul dintre ele este Core i7 950 cu o viteza de 3,06GHz, memorie cache de 8mb si un pret de 649 de dolari, iar urmatorul Core i7 vine sa inlocuiasca mai “vechiul” Core i7 Extreme 965.
Core i7 Extreme 975 va avea o frecventa de lucru de 3,33GHz si pretul sau va fi in mod logic mult peste pragul de 1000 de dolari americani.

Smartphone-urile, o afacere buna

Vanzarile de smartphone-uri au inregistrat o crestere in primul trimestru al acestui an, conform celor de la Gartner. Mai exact, renumita companie de studii si analize sustine ca exista o crestere de 12,7% in cazul telefoanelor inteligente, in timp ce vanzarile la telefoane mobile clasice au scazut cu 8,6%.

Peste 269 de milioane de aparate au fost vandute in aceasta perioada, dintre care smartphone-urile au depasit 36,4 milioane de unitati. Dintre acestea, BlackBerry detine 20%, in crestere cu 6 procente, in timp ce Apple si-a dublat cifra fata de anul trecut, inregistrand acum 10,8% din totalul vanzarilor de smartphone-uri.

Desi vanzarile sale sunt in scadere vertiginoasa, Nokia isi pastreaza pozitia de lider ca numar de unitati vandute.