duminică, 3 ianuarie 2010

Top 10 cele mai asteptate jocuri din 2010

Anul 2010 ne pregateste o multime de surprize atunci cand vorbim despre lansarile din lumea gaming-ului. Marile companii producatorare de jocuri au mutat datele de lansare din 2009 în 2010 pentru multe dintre titlurile noi pe care le pregatesc. Aceste amanari ale jocurilor s-au succedat foarte rapid, dar de cele mai multe ori, conform declaratiilor porducatorilor, vor oferi mai mult timp pentru echipele de productie, pentru finisarea in amanunt a noilor titluri.

NOTA: Voi mentiona cateva titluri ce sunt anuntate pentru lansare in 2010, desi acestea nu au intrat in Top 10 cele mai asteptate jocuri din 2010. Jocurile care ar putea face obiectul unui TOP 25 cele mai asteptate jocuri ale lui 2010 sunt Max Payne 3, Deus Ex 3, Just Cause 2, Assassin's Creed II versiunea pentru PC, Split Second, Supreme Commander 2, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, Battlefield: Bad Company 2, Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction, Napoleon: Total War, Singularity, BioShock 2, Star Trek Online, Mass Effect 2, Dark Void.

LOCUL 1 - StarCraft II

Una dintre surprizele lui 2010 este oferita de Blizzard care a anuntat jocul Starcraft II pentru 2010. Mult asteptatul joc se claseaza pe locul I al acestui top. Continuarea unuia dintre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile a fost dată de Mike Morhaime, la Blizzcon 2009. Acesta a anuntat ca Starcraft 2 va apărea in magazine în cursul anului 2010.

Descarca "StarCraft 2 Multiplayer Gameplay HD Video (720p)" din sectiunea Download HIT.ro.

Blizzard a reconfirmat intentia de a lansa StarCraft 2 pana la jumatatea lui 2010 la o conferinta cu investitorii (ultimele persoane de pe Pamant pe care ai dori sa le amagesti/minti). StarCraft 2 este unul dintre cele mai amanate jocuri ale tuturor timpurilor, alaturi de Duke Nukem Forever.

Conform declaratiilor sefului Blizzard, Mike Morhaime, echipa de productie lucreaza cu spor la finisarea jocului si intentioneaza sa lanseze cat de curand o varianta beta. Varianta finala a primului joc al trilogiei, StarCraft II: Wings of Liberty, este asteptata pe rafturile magazinelor in al doilea trimestru al anului viitor.

Morhaime a mai declarat ca se asteapta la un succes fenomenal pentru StarCraft 2, in conditiile in care StarCraft (1) si expansion pack-ul sau StarCraft: Brood War s-au vandut pana acum in peste 11 milioane de exemplare in intreaga lume.


LOCUL 2 - Mafia 2

Mafia 2 va fi produs tot de Illusion Softworks, producatorii jocului Mafia: The City of Lost Heaven. Mafia 2 doreste sa ofere din nou o reprezentare fidela a lumii intunecate si nemiloase a crimei organizate. Primul joc Mafia a fost vandut in mai mult de 2 milioane de exemplare in intreaga lume. Motorul grafic aflat la baza lui Mafia 2 a fost conceput special pentru noul joc, care va oferi lupte cu arme albe si de foc, lupte corp la corp si posibilitatea de a conduce masinile din joc.

Descarca varianta HD (720p) a acestui trailer din sectiunea Download HIT.ro.

Desi Take 2 nu a oferit data exacta a lansarii jocului, a declarat cu ocazia raportului fiscal pentru 2009 ca Mafia II va aparea in perioada aprilie-iulie 2010. Pe langa aceasta veste, Take 2 a mai anuntat si ca a pierdut 138 de milioane de dolari pe parcursul acestui an.

Actiunea jocului se va desfasura intre anii 1945 şi 1955, în oraşul Empire Bay. Povestea din Mafia 2 il are in centru pe Vito, fiul unui imigrant italian sarac. Tanarul incearca sa isi indeplineasca Visul American si primul pas pe care il face in aceasta directie este implicarea in Mafie, un univers care il atrage cu promisiuni de putere si bogatie. Mafia II urma sa fie lansat pe PC (Games for Windows), Sony PLAYSTATION 3 si Microsoft Xbox 360 in toamna lui 2009, dar a fost amanat oficial pana in al treilea trimestru al anului fiscal 2010.

Rusii vor sa devieze asteroidul Apophis

Rusia planuieste trimiterea unei nave spatiale pentru devierea asteroidului Apophis. NASA a afirmat ca nu este nici o posibilitate ca asteroidul Apophis, cu o marime de 270 de metri, sa se ciocneasca de Pamant la prima s-a trecere in 2029, iar la a doua intalnire din 2036 exista posibilitatea este de 1/250.000. Cu toate acestea seful Agentiei Spatiale Ruse, Anatoly Perminov, a declarat ca o asemenea misiune este discutata, iar alte agentii sunt invitate sa participe la proiect.

Perminov a insistat insa ca asteroidul este o amenintare potentiala. A fost destul de vag despre dovezile pe care le-ar avea in aceasta directie, dar a spus ca cercetatorii sai i-au confirmat faptul ca asteroidul se apropie periculos de mult. „Nu imi aduc aminte datele exacte, dar parca mi s-a spus ca ar lovi Pamantul in 2032. Sunt in pericol vietilor oamenilor. Ar trebui investiti cateva sute de milioane de dolari pentru construirea unui sistem care sa contracareze o coliziune, in loc sa stam sa asteptam fara sa facem nimic”.

Unii oameni de stiinta au propus trimiterea unei sonde spatiale care sa orbiteze in jurul asteroidul pentru a-i schimba traiectoria. Altii au sugerat construirea unei nave spatiale care sa se ciocneasca cu asteroidul si chiar folosirea armelor nucleare.

Anatoly Perminov nu a vrut sa dea detalii despre proiect, dar a mentionat ca nu vor fi nevoie de folosirea armelor nucleare.

Sursa: Hit.ro