joi, 30 iulie 2009

Curvele românce sunt paşnice

Prostituatele românce din Germania sunt într-o situaţie disperată: criza financiară le-a lovit în plin, au intrat în “război” cu traseistele, tot românce, care le furau clienţii şi, pe deasupra, poliţiştii le-au închis temporar bordelurile, fetele fiind aruncate în stradă. Chiar şi aşa, damele de companie s-au comportat civilizat şi nu au făcut scandal nici măcar în momentul în care poliţiştii le-au trimis să doarmă pe trotuare.

foto simbol EPA

Fără speranţă, lovite de criză şi fără loc de muncă. Aceasta e situaţia în care se află prostituatele românce care prestau legal la bordelurile din Germania. Contactat de Libertatea, reprezentantul Poliţiei din Heidelberg, Germania, Harald Kurzer, a făcut câteva dezvăluiri uluitoare.

Contrar tuturor aşteptărilor, “fetele au fost cuminţi şi au acceptat situaţia ca atare. Abia în momentul în care li s-a spus că rămân fără loc de muncă româncele s-au agitat, dar după câteva ore au înţeles cum stau lucrurile şi s-au liniştit”.

În Heidelberg, “fetiţele” stau încă în bordel, unde îşi au şi reşedinţa. Situaţia este asemănătoare şi în localitatea Fellbach. Bordelul româncelor a fost închis şi fetele - date afară. Aici 10 dintre prostituate au fost cazate într-o sală de sport, restul fiind nevoite să se descurce pe cont propriu. În plus, aceeaşi sursă a declarat pentru Libertatea că în curând zeci de curve românce vor fi nevoite să se întoarcă în ţara natală.

Kodak lanseaza un camcorder HD la doar 180$

Kodak a lansat ieri Zi8, un camcorder ultracompact care filmeaza in format HD, la 1080p.

Zi8 poate captura imagini la o rezolutie de 1920x1080 la 30 de cadre pe secunda (fps), filmele rezultate avand rezolutia unui film pe DVD Blu-ray.

Daca rezolutia scade la 720p, viteza se poate dubla, ajungand la 60 fps. Pe langa microfonul integrat, camcorderul are si o mufa pentru microfon extern, cu ajutorul caruia se poate obtine un sunet de o calitate superioara pentru filmarile realizate.

Ca si caracteristici tehnice, Zi8 se mai poate lauda cu stabilizare electronica a imaginii, un ecran LCD de 2.5 inci, optiunea de a folosi camera pentru filmat la 5MP, raport 16:9 al instantaneelor capturate in timpul filmarii.

Stocarea imaginilor se poate face numai pe un card SDHC, iar un card 32 de GB poate retine 10 ore de filmare in format HD H.264. Filmarile HD facute cu Zi8 pot fi urmarite direct pe un TV compatibil, prin intermediul unei conexiuni HDMI.

Camcorderul va putea fi achizitionat in culorile negru, albastru si rosu incepand cu luna septembrie, la pretul de 180$.