luni, 19 septembrie 2011

Surse: Microsoft incearca din nou sa cumpere Yahoo

Microsoft ar putea incerca din nou sa cumpere Yahoo, dupa cum afirma mai multe surse apropiate companiei de software si citate de mai multe publicatii internationale. Ar avea insa Microsoft destule motive pentru a face aceasta miscare acum?
Potrivit Dvice, scaderea Yahoo din ultima perioada ar putea reprezenta cel mai bun argument. Concedierea cu scandal a CEO-ului Carol Bartz de la conducerea Yahoo nu este tocmai un gest gratuit din partea consiliului de administratie al Yahoo.
Surse:  Microsoft incearca din nou sa cumpere Yahoo
Performanta companiei s-a redus cat Bartz a avut fraiele companiei in mana. Practic, Yahoo a ramas in urma concurentei. Acum, Microsoft, care si-a dorit candva sa cumpere Yahoo si chiar oferea 44,6 miliade dolari, ar putea incerca din nou preluarea. Nu este exclusa varianta ca cifra sa fie de data aceasta mult mai mica.
Desi nu exista nicio confirmare, o sursa citata de Business Insider sustine ca "in mod sigur exista discutii intre cele doua companii pentru preluarea Yahoo de catre Microsoft".

Soc! Reteaua IT a unui producator de echipamente nucleare, sparta de hackeri

Reteaua informatica a Mitsubishi Heavy Industries a fost sparta de hackeri. Atacul s-a soldat cu furtul unor informatii, insa Mitsubishi nu poate afirma in acest moment ce date au fost vizate de hackeri, potrivit CNET.

Mitsubishi Heavy Industries produce rachete, motoare pentru rachete, submarine, dar, cel mai important, echipament pentru producerea de energie nucleara.

Informatia a fost publicata in ziarul Yomiuri care precizeaza ca o serie de date si informatii au fost furate de hackeri in timpul atacului cibernetic.

Soc! Reteaua IT a unui producator de echipamente nucleare, sparta de hackeri

Pana in acest moment, oficialii companiei nu au putut preciza ce fel de date au vizat hackerii si nici ce tip de informatii au fost compromise, dar ancheta continua.

Publicatia japoneza Yomiuri mai scrie ca 80 de computere din reteaua Mitsubishi Heavy Industries, cu sediu central la Tokio, au fost infectate.