joi, 31 iulie 2008

Conceptul de la BMW vrea sa revolutioneze industria auto




BMW a prezentat un exercitiu de design cu totul deosebit, conceptul GINA, o masina de doua locuri cu caroserie din matarial textil, extrem de flexibila, usor de montat si capabila sa-si schimbe forma. Dupa ce acum cateva luni au aparut stiri despre un supercar din lemn, BMW spune ca si textilele pot servi drept caroserie, desi pare imposibil.

BMW a inceput constructia conceptului GINA Light Visionary Model pornind de la ideea ca o caroserie nu trebuie sa fie neaparat din metal. Trebuie facut ceva deosebit, si-au spus germanii, si au prezentat un concept cu o caroserie din material textil care imbraca o structura metalica mobila, un schelet metalic cu o serie de articulatii ce pot schimba forma automobilului.
Seful de design al BMW, Chris Bangle, spune ca o caroserie din material textil are avantajele ei. Se poate modifica, e mai usoara, se poate confectiona din materiale pentru a caror fabricatie se consuma putina energie. GINA inseamna geometrie, forme si o modalitate infinita de a le combina.

Pe timpul zilei farurile pot fi acoperite de caroseria extrem de flexibila, iar noaptea, cand este nevoie de ele, sa fie din nou descoperite, prin plierea usoara a invelisului textil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu