joi, 9 aprilie 2009

Craiova - Dinamo 2-0 / Fraţii dinamită au «bombardat» liderul

Florin şi Mihai Costea au «bombardat» liderul Dinamo.


Olteanul Mihai Costea (tricou albastru) l-a călcat în picioare pe dinamovistul Malick (Foto Mediafax)
Ştiinţa a jucat perfect, a călcat în picioare complexul Dinamo, pe care a învins-o clar, cu 2-0, şi s-a înscris, aproape miraculos, în cursa pentru titlu! Capitala e sub asediul provinciei! Ieri, încă o dată, fraţii Costea, Florin şi Mihai, au fost ucigaşii de serviciu. Iar “câinii” - victimele perfecte. Un Craiova - Dinamo înseamnă, mai întâi, o luptă între inimile din galerie. Pulsul tribunei e peste cel din iarbă. Meciul dinainte de meci e întotdeauna cel mai aprig. “Câinii” au venit după ei cu bodyguarzi care au luptat în Legiunea Străină. Chiar şi aşa, suporteri ai oltenilor au vrut să intre peste “roş-albi” în hotel!


Stadionul s-a suprapopulat instantaneu, lume multă a rămas pe dinafară. Până şi cameramanii au fost obligaţi să dea jos tricourile roşii şi să îmbrace unele albastre, ale gazdelor. Aşa e în Bănie, totul se trăieşte la cote maxime!

Portarul Bornescu, în vârful piramidei fericirii craiovene (foto Mediafax)


Flash-uri, fumigene, vulcan în clocot. Şi start! 20 de minute de leşin înainte de extazul suprem. 30.000 de oameni au simţit, în acelaşi timp, un fior orgasmic: centrare Prepeliţă, “foarfecă” formidabilă Florin Costea, omul atât de hulit de Piţurcă (1-0, 22).

Dinamo, falnică în faţa Rapidului, a tremurat sub presiune şi a fost doar un Sisif. A vrut să nască un ocean doar cu câteva picături. Unde e campioana din vorbe? Niciunde. Florin, un crucişător, a spintecat iar defensiva de paie a oaspeţilor, electrocutând stâlpul lui “Lobby”, ricoşeu la Mihai Costea, fratele primului, şi se face 2-0 (34).

Abia în minutul 42 “câinii” respiră: “liberă” Niculescu - în bară! Fiul lui Claudiu, Alexandru, 10 ani, e copil de mingi în spatele porţii. Cu cine o ţine?

La pauză, aerul se viciază: jandarmii au intrat în forţă în galeria oaspeţilor, formată din 300 de suflete, aceasta fiind evacuată. Înapoi, iar fotbal. Doar Bănia face prezenţa. Florin Costea se joacă (51), dar aşa e în sport. Cine joacă, e răsplătit!

Niculescu vede “roşu” (69) şi la Craiova curge sânge roşu. Alb-roşu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu