vineri, 17 aprilie 2009

Top 10 tari cu cele mai multe conexiuni la Internet

Istoria Internetului a inceput in Statele Unite, unde americanii au detinut monopolul pentru cele mai bune resurse de Internet timp de ani de zile.

Pe parcursul anilor, insa, din ce in ce mai multe state au inceput sa-si construiasca conexiuni mult mai eficiente, mai extinse si mai accesibile la marea retea globala, astfel ca SUA si-a pierdut pozitia dominanta ca lider al accesului la Internet.

Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) realizeaza regulat studii pentru contorizarea numarului de conexiuni broadband. Penetrarea broadband se refera la numarul de abonati la Internet de mare viteaza raportat la numarul total de locuitori din regiunea analizata.

Cel mai recent studiu al OEDC s-a bazat pe conexiuni DSL, modem, fibra optica si LAN. In raportul sau nu au fost incluse si conexiunile prin model dialup, intrucat acestea nu sunt considerate a fi broadband.

Potrivit celui mai recent raport OECD, primele zece tari cu cele mai multe conexiuni broadband la internet sunt:

1. Danemarca
2. Olanda
3. Norvegia
4. Elvetia
5. Islanda
6. Suedia
7. Coreea
8. Finlanda
9. Luxemburg
10. Canada


Danemarca, prima din aceasta lista, are 36 de abonati la Internet broadband la 100 de locuitori, iar raportul inregistrat in ceea ce priveste situatia ultimului stat din lista, Canada, este de aproximativ 28 de abonati/100 locuitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu