marți, 28 aprilie 2009

Ultima varianta a virusului Conficker se va autodistruge

Problemele create de ultima versiune a virusului Conficker s-ar putea incheia incepand cu zilele urmatoare, moment in care cea de-a cincea versiune a acestuia se va distruge singura direct de pe computerele infectate, sustin mai multi experti in securitate.

Potrivit cercetarilor, cea mai recenta versiune a virusului, aparuta la jumatatea acestei luni, a fost creata pentru a se autodistruge pe 5 mai.

Desi pare o veste excelenta, chiar daca Conficker.E se va autodistruge, milioane de computere Windows infectate cu Conficker.C vor ramane in continuare afectate.

Conficker.C a devenit activ la inceputul acestei luni, incercand sa convinga utilizatorii sa descarce antivirusi falsi pentru a se dezinfecta.

In ceea ce priveste versiunea Conficker.E si autodistrugerea acesteia, cercetatorii spun ca nu a functionat niciodata foarte bine, update-urile nefiind destul de impresionante din punct de vedere tehnic. Desi nimeni nu stie cu exactitate motivul pentru care Conficker.E se va autodistruge, acest aspect al update-urilor pare sa fie cel mai plauzibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu