miercuri, 6 mai 2009

Afara cu 3000 de angajati – Microsoft

In luna Decembrie cand criza economica devenea tot mai vizibila in cifrele de vanzari al diverselor companii, iar cele mai multe dintre acestea concediau oameni, Microsoft Romania anunta prin intermediul Ziarului Financiar ca pentru anul 2009 si-a propus o crestere a numarului de angajati cu aprox 10% de la 267 la aprox 300.

Intre timp, criza a lovit puternic chiar si in Microsoft iar compania mama a facut public in cursul acestei zile in Redmond, WA, noul plan de reducere a costurilor, respectiv concedierea a 3000 de angajati intr-o singura zi.

Concedierile se vor face intr-o proportie egala intre SUA si restul zonelor geografice iar reangajarile se vor relua imediat ce situatia economica se va redresa.

Una din publicatiile din SUA, Seattle Times a reprodus partial o parte dintr-un email trimis de CEO Steve Ballmer catre angajati prin care ii anunta ca aceasta veste a concedierilor este una dificila de impartasit insa perioada de restructurari este aproape de sfarsit.

In luna Aprilie, Microsoft a anuntat rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an, respectiv o scadere cu 32% a profitului net. Totusi, in primele 3 luni ale acestui an a inregistrat venituri cu doar 6% mai mici decat in perioada similara a anului precedent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu