sâmbătă, 13 iunie 2009

Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit


Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit care s-a izbit de pământ cu o viteză de 30,000mph.

Gerrit Blank, de 14 ani, mergea spre şcoală când a văzut o imensă minge de foc îndreptându-se către el, din cer.

"La început, am văzut doar o minge uriaşă de foc, iar apoi am simţit o durere în mână (...) Iar apoi s-a auzit un zgomot imens, ca un tunet", a spus Gerrit.

Meteoritul a lovit pământul lăsând o gaură de 30 de centimetri diametru, iar băiatul are o cicatrice de 7,5 centimetri pe mână.

"Zgomotul a fost atât de puternic încât ore întregi nu am auzit bine. M-a lovit cu atâta putere încât m-a trântit la pământ", a explicat el.

Oamenii de ştiinţă studiază acum meteoritul de mărimea unui bob de mazăre, care a căzut în zona Essen, Germania.

"Mie îmi place foarte mult fizica, iar profesorii mei au descoperit că acest fragment de meteorit are proprietăţi magnetice", a spus Gerrit.

Expertul Ansgar Korte, director al Observatorului german Walter Hohmann, a afirmat: "Este un meteorit adevărat, deci este foarte valoros pentru colecţionari şi pentru oamenii de ştiinţă".

Şansele de a fi lovit de un meteorit sunt de 1 la 100 de milioane, a explicat el.
"Mulţi meteoriţi nu ajung până la nivelul pământului, pentru că se evaporă în aer. Iar dintre cei care intră în atmosferă, 6 din 7 ajung în apă", a spus el.

Singurul exemplu cunoscut al unui om care a supravieţuit după ce a fost lovit de meteorit a avut loc în Alabama, SUA, în noiembrie 1954, când un fragment de meteorit, de mărimea unui grapefruit a lovit acoperişul unei case, a ricoşat în mobilă şi a aterizat pe corpul unei femei care dormea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu