vineri, 23 octombrie 2009

Unitate Blu-Ray pentru Xbox 360, "raul" necesar pentru Microsoft

Dupa ce razboiul Blu-Ray - HD-DVD s-a incheiat in favoarea lui Sony, care a reusit sa isi impuna noul standard de disc optic si sa scoata de pe piata alternativa Toshiba, consola Xbox 360 a celor de la Microsoft a ramas "suspendata", deoarece urma sa fie una dintre platformele importante pentru HD-DVD.

In aceste conditii, intr-un interviu acordat IGN, Steve Ballmer, chief executive officer al Microsoft Corporation, a lasat sa se inteleaga ca o unitate Blu-Ray pentru Xbox 360 este cat se poate de posibila. "Nu stiu daca trebuie sa punem Blu-Ray in ea - veti putea cumpara unitati Blu-Ray ca accesorii [pentru Xbox 360]", a declarat Ballmer.

Desi declaratia nu confirma 100% disponibilitatea unor astfel de unitati optice, comentariul lui Ballmer nu pare deloc speculativ. Pana in acest moment, utilizatorii de Xbox 360 pot urmari filme si programe high-definition prin Xbox Live Marketplace, intr-un sistem de inchiriere on-demand. Ballmer sustine puternic aceasta idee:

"Consider ca viitorul filmelor este de fapt [sistemu] on-demand, spre deosebire de distributia pe mediu fizic de stocare. Asa ca vom continua pe directia aceasta pentru a face [din Xbox 360] cea mai buna experienta generala de divertisment, si nu doar in jocuri."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu