luni, 14 decembrie 2009

AMD a primit 1,25 miliarde USD de la Intel

Cu o luna in urma, Intel si AMD au anuntat ca au ajuns la o intelegere (in valoare de 1,25 miliarde USD) pentru incheierea disputelor dintre cele doua companii.

Conform Trading Markets, AMD a anuntat apoi ca Intel a virat banii in cont si ca, astfel, a fost pus punct disputei, ale carei puncte principale au fost urmatoarele:

- AMD si Intel au obtinut drepturi de patent intr-un nou acord pe 5 ani.

- AMD si Intel renunta la orice plangeri legate de incalcarea acordului de licenta anterior.

- Intel plateste 1,25 miliarde USD in contul AMD.

- Intel este de acord sa se supuna unui set de reguli in desfasurarea activitatii.

Prin urmare, AMD va renunta la toate plangerile, inclusiv la cazul judecat la U.S. District Court in Delaware si la cele doua cazuri pe rol in Japonia. AMD isi retrage si toate plangerile facute la nivel mondial.

Intr-o declaratie comuna, cele doua companii au declarat: "Cu toate ca relatia dintre cele doua companii a fost dificila in trecut, acest acord marcheaza incheierea disputelor legale si le permite companiilor sa isi concentreze eforturile asupra inovatiei si dezvoltarii de produse."

AMD pretinde de multa vreme ca Intel, care controleaza aproximativ 80% din piata de microprocesoare, face uz de practici ilegale pentru a mentine monopolul, printre altele prin utilizarea de discounturi masive al caror scop este sa convinga producatorii de PC-uri sa ignore produsele AMD.

Cu toate ca aceasta intelegere incheie, cel putin pentru moment, disputele dintre cele doua companii, acest lucru nu inseamna ca Intel a scapat de presiunile facute de Uniunea Europeana, care detine suficiente dovezi (furnizate deja de AMD) pentru a continua urmarirea legala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu