marți, 8 decembrie 2009

Invincibilul!

De cinci ori s-a prezentat Traian Băsescu in faţa electoratului pentru a-i cere voturile şi a reuşit să iasă invingător după fiecare bătălie electorală. Trei dintre victorii (alegerile pentru Primăria Capitalei 2000 şi cele pentru funcţia de preşedinte, din 2004 şi 2009) le-a obţinut la mustaţă, alte două (bătălia pentru Primăria Capitalei, 2004 şi referendumul privind suspendarea sa din funcţie din 2007) câştigându-le detaşat.






L-a sunat pe Geoană

Traian Băsescu a mărturisit, într-o declaraţie publică, ieri, că l-a sunat pe Mircea Geoană, ca un gest de politeţe faţă de un adversar care a luptat corect. Întrebat care dintre Geoană şi Antonescu au ieşit mai rău din aceste alegeri, şeful statului a răspuns râzând: “Eu. Hă, hă, hă…, că mai am cinci ani de muncă”.

Uite ce le-a ieşit din gură

Rezultatele controversate ale alegerilor i-au tensionat pe politicieni, făcându- i să renunţe la limbajul protocolar. De duminică seară încoace, aceştia scot tot felul de perle.

 ♦ Mircea Geoană, la momentul anunţării sondajelor, nu s-a putut abţine să nu urle de bucurie şi să ţopăie pe scena amenajată în curtea sediului central al PSD. Entuziast că primele rezultate îl dădeau câştigător, Geoană şi-a pupat nevasta, “Mihaela, dragostea mea!”, şi fiica şi i s-a adresat mamei sale: “Mamă, ştiu că te uiţi la televizor, ştiu că te bucuri”. Din păcate, rezultatele de luni dimineaţă i-au cam stricat fericirea.
♦ Traian Băsescu a aşteptat, în noaptea alegerilor, să se termine numărătoarea paralelă până la trei dimineaţa. Când a plecat din sediul din Modrogan, preşedintele, liniştit că şi-a recâştigat mandatul, a declarat: “Un fleac, i-am ciuruit”.
♦ Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), a fost mult mai ponderat în manifestări, declarând doar “suspectă răsturnarea de situaţie” de duminică până luni. Mai mult, Iliescu a trecut cu discursul către zona de maxime şi aforisme: “Când pierzi, iei bătălia de la capăt;  numai laşii cedează”.
♦ Viorel Hrebenciuc, şef peste numărătoarea paralelă a PSD, după ce o noapte întreagă a afirmat că Geoană e câştigător, a declarat, neconsolat, luni dimineaţă: “Exitpoll-urile au fost bune, frauda a fost mai mare decât ne-am aşteptat”.
♦ Victor Ponta (foto) a făcut şi el trimitere la familie, dar în alt mod decât Geoană. “Am o datorie faţă de cei doi copii ai mei: să scap ţara de Traian Băsescu”, a declarat supărat Ponta, ieri.

 L-a votat pe Vlad Țepeş
Un alegător din Spania, nemulţumit de cei doi candidaţi, l-a desenat pe buletinul de vot pe Vlad Țepeş, pe care a şi pus ştampila.

A înjunghiat un om pentru Geoană
După ce a votat, un cioban din Negrileşti, judeţul Galaţi, a dat o tură pe la cârciumă. Când a auzit că Geoană ar fi noul şef de stat, ciobanul şi-a pierdut minţile şi l-a înjunghiat de patru ori pe cel care i-a spus rezultatul sondajelor.

Despărţiţi de circa 70.000 de voturi

Biroul Electoral Central (BEC) a dat, ieri, publicităţii rezultatele finale nevalidate, din care reiese clar că actualul preşedinte Traian Băsescu a câştigat cel de-al doilea mandat, cu 50,33 din voturile românilor, în timp ce contracandidatul său Mircea Geoană a obţinut 49,66 din sufragii. Diferenţa dintre cei doi competitori a fost de aproximativ 70.000 de voturi în favoarea lui Băsescu.

 Maneliştii, fericiţi că a ieşit Băse

“Melodia lui Florin Salam l-a ajutat pe Băsescu în campanie”, ne-a declarat Ion Petrişor, impresarul artistului. Şi Nicolae Guţă a compus o manea pentru preşedinte. “Piesa am făcut-o la comanda managerului meu”, ne-a spus Nicolae Guţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu