joi, 3 decembrie 2009

Marina militara britanica trece pe... PSP

Consola Playstation Portable reprezinta un succes remarcabil pentru Sony in intreaga lume si, la scara, chiar si in Romania. De aici si pana la implementarea PSP ca platforma de pregatire pentru Marina militara britanica nu a mai fost decat un pas.

Astfel, British Royal Navy a decis sa achizitioneze 230 de console PSP, pe care tinerii tehnicieni din marina sa le foloseasca pentru pregatire. Consolele vor fi incarcate cu software specializat si cursuri despre armament, semiconductoare si altele.

Motivele pentru care marina britanica a hotarat sa foloseasca Playstation Portable sunt diverse: consola este mai rezistenta decat alte dispozitive electronice similare si, mai ales, este considerata mai putin... plictisitoare decat o carte.

"Pornim de la premisa ca cititul unei carti este considerat acum monoton si plictisitor", a declarat Commander Trevor Price, Navy Command. Tehnicienii marinei sunt in general tineri, astfel incat se potrivesc perfect cu publicul-tinta pentru consola PSP.

Nu in ultimul rand, Marina a decis sa nu dezactiveze unitatea UMD a consolelor si, astfel, sa permita rularea jocurilor pe PSP. "M-am gandit ca daca nu o dezactivam, vor avea mai multa grija de consola," a declarat locotent-colonelul Mark "Beasty" Williams, care a initiat acest program. "In plus, sunt tehnicieni si probabil ar 'repara-o' chiar ei."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu