miercuri, 2 decembrie 2009

Mininova zice NU torentelor pirat

Mininova se grabeste sa intre in legalitate printr-o masura destinata evitarii unui conflict cu legea si a unei amenzi usturatoare: eliminarea torentelor cu continut piratat.

"Este o zi importanta in istoria Mininova," au declarat administratorii sitului pe un blog. "De acum inainte, vom limita Mininova.org la serviciul de Content Distribution. Astfel, respectam decizia Curtii din Utrecht, din august." Decizia respectiva presupune eliminarea tuturor link-urilor care incalca drepturi de autor in maximum trei luni de zile. Daca Mininova.org nu respecta decizia, risca amenzi de pana la 5 milioane de euro.

Serviciul de Content Distribution de pe Mininova.org a fost lansat in 2007 si este considerat un succes. Trupa olandeza Silence is Sexy a lansat un album integral prin Mininova.org si a primit premiul Interactive Award 2009 pentru utilizarea acestei metode de distributie.

Cu toate acestea, "sufletul" Mininova.org ramane activitatea pe torentele de continut piratat, iar administratorii au declarat ca doresc sa faca recurs.

Desi torentele sunt considerate o imensa problema pentru industria de divertisment digital (filme, muzica, jocuri video), au demonstrat insa ca distributia online a continului este viabila. De aceea, o serie de producatori de jocuri sau chiar de software utilizeaza torentele ca metoda de distributie (pentru fisiere de dimensiuni foarte mari, cum sunt clientii pentru jocurile de tip MMO).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu