sâmbătă, 5 decembrie 2009

Windows 7 pirat, vandut pe USB stick in China

Un pachet 10-in-1, care contine Windows 7 Ultimate insotit de o serie de utilitare, se gaseste de vanzare pe USB Stick pe piata neagra din China. Conform Ars Technica, pretul pachetului este de doar 14 dolari, in conditiile in care stick-ul este un Netac U208 de 8GB.

Producatorii pachetului au reusit sa ii confere un aspect autentic, iar sistemul de operare Windows 7 Ultimate si utilitarele care il insotesc sunt disponibile dintr-o singura interfata grafica, scrisa special pentru aceasta "oferta".

Insa cireasa de pe tort este faptul ca pachetul W7 Ultimate pretinde sa fie Signature Edition, cu semnatura CEO-ului Microsoft Steve Ballmer. Signature Edition oficiala a fost disponibila doar la party-ul de lansare a lui Windows 7 si este evident ca Ballmer nu are nimic de-a face cu versiunea pirat din China. Mai mult decat atat, Microsoft a avut planuri de a lansa oficial Windows 7 pe stick USB, insa a renuntat la idee. Chinezii au folosit semnatura lui Ballmer pentru un plus de autenticitate si, daca ignoram faptul ca este pirat, pachetul chiar arata destul de oficial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu