miercuri, 17 februarie 2010

Faraonul Tutankhamon a fost conceput prin incest

Baiatul rege, Tutankhamon, a fost produsul unei relatii incestuoase care a dus la o sanatate fragila si chiar la moartea sa timpurie, arata analizele ADN extrase din mumia faraonului.



Mostrele ADN mai arata ca acesta nu a murit asasinat, asa cum se credea, ci din cauza malariei si a unei boli a sistemului osos. Baiatul rege a fost produsul unei relatii incestuoase care a dus la o sanatate fragila si chiar la moartea sa timpurie, au concluzionat cercetatorii.

Echipa de cercetatori din Egipt, Italia si Germania, condusa de egiptologul Zahi Hawass, a folosit ultimele tehnici de analiza a ADN-ului pentru a trasa arborele genealogic al lui Tutankhamon, care a murit la varsta de 19 ani în 1324 i.Hr, după 9 ani de domnie.

Timp de doi ani, pana în luna octombrie anul trecut, oamenii de stiinta au analizat mostrele a 16 mumii din mormintele regale din Luxor şi au folosit tomografia computerizata pentru a determina daca erau inrudite, daca aveau boli genetice sau infectioase. Studiul confirma ca tatal lui Tutankhamon era Akhenaton, faraonul "eretic" care a incercat sa reformeze religia si cultura egipteana intre 1351 si 1334 i.Hr, iar mama lui Tutankhamon era sora lui Akhenaton.

Sursa: Hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu