duminică, 21 martie 2010

Un dinozaur infricosator, descoperit in China

Un student britanic a descoperit o noua specie de dinozaur in China. Michael Pittman si un coleg american au dat de scheletul aproape intreg al noii specii de dinozaur, denumita Linheraptor, in timpul unei vizite pe un camp din Mongolia. Creatura lunga de 2.54 metri, cu gheare imense, este inrudita cu Velociraptor, unul dintre infricosatoarele staruri ale filmului Jurassic Park.



Precum varul sau faimos, Linheraptor avea o gheara foarte mare, curbata, in spatele fiecarui picior, cu care sfasia prada. Dinozaurul care a trait acum 75 de milioane de ani era agil si foarte iute. Pittman, de la Universitatea College din Londra, spune ca i s-a indeplinit un vis din copilarie cand a descoperit fosila animalului iesind dintr-o stanca.

Cercetatorul vizita Formatiunea Wulansuhai, un sit de roci din gresie rosie din Mongolia unde au mai fost descoperiti si alti dinozauri, alaturi de Jonah Choiniere de la Universitatea George Washington.

Atat Linheraptor cat si Velociraptor sunt dromaeozauride, o familie de dinozauri carnivori asemanatori cu pasarile, din perioada Cretacica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu