miercuri, 23 iunie 2010

Firefox 3.6.4: zeci de update-uri si un plus de stabilitate

Dupa cateva amanari, Mozilla a lansat in sfarsit Firefox 3.6.4, cea mai recenta versiune a browserului sau.

Pe langa zecile de "reparatii" aduse browserului, una dintre cele mai importante si demne de semnalat caracteristici ale acestei noi versiuni este aceea ca nu vom mai intampina probleme la rularea plugin-urilor. Este vorba despre o caracteristica cu care Google Chrome se lauda deja si a fost preluata, acum, si de cei de la Mozilla.

Inainte de aceste update-uri aduse noii versiuni de Firefox, o "clacare" a plugin-ului ar fi blocat tot browserul, impreuna cu tab-urile deschise. Acum, browserul va putea rula in continuare in timp ce portiunile din site-uri ce sunt controlate de plugin-uri vor fi izolate automat. Pentru a restarta plugin-ul, nu e necesar decat un refresh al paginii.

Download Firefox 3.6.4 pentru Windows


Printre cele mai cunoscute si mai utilizate plugin-uri care ar fi putut crea probleme de acest gen pana acum se numara Adobe Flash, Apple Quicktime sau Microsoft Silverlight.

Update-ul pentru rezolvarea problemelor cu plugin-urile este, momentan, disponibil numai pentru Windows si Linux, insa Mozilla promite ca noua functionalitate va fi disponibila si pentru utilizatorii de Mac OS X odata cu lansarea Firefox 4, din toamna acestui an. Restul update-urilor sunt valabile pentru orice sistem de operare.

Sursa: Mashable

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu