sâmbătă, 19 iunie 2010

O noua revolutie in IT: mouse-ul invizibil

Nu este vorba despre un dispozitiv propriu-zis si nici poze cu acesta nu va putem oferi pentru ca ... nu exista. Este doar o raza laser si o camera cu infrarosu, care functioneaza asemenea unui mouse clasic.



O eventuala prezentare a acestei descoperiri ar putea suna precum "Iata mouse-ul, nu e mouse-ul", iar laurii pentru aceasta vor fi culesi in curand de Pranav Mistry, un cercetator de la institutul MIT Media Lab.

Noul Mouseless, caci asa este denumit dispozitivul, nu are nevoie de manusi speciale si nici de marcaje sau alte "suplimente" pentru a functiona asa cum se cuvine. Raza laser este pozitionata astfel incat sa creeze un plan peste suprafata pe care este pozitionat calculatorul.

Planul lumineaza degetele utilizatorului atunci cand acestea fac contact cu suprafata, iar camera cu infrarosu urmareste aceste puncte de contact. La fel se intampla si atunci cand userul face click, camera detecteaza miscarea si o inregistreaza.

Este un concept simplu, dar pare sa functioneze perfect. Costul total al prototipului se ridica la numai 20 de dolari si se anunta a fi tipul de dizpozitiv care ar putea ajunge sa fie fabricat la scara larga si sa fie implementat in fiecare calculator pentru o suma infima.

Sursa:Gizmodo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu