duminică, 10 octombrie 2010

Nokia ne propune E-Cu: telefonul care se incarca singur

Suntem de acord cu totii ca cel mai enervat lucru la telefoanele mobile este faptul ca raman fara baterie tocmai cand avem mai multa nevoie? Daca da, iata ca Nokia vine sa ne propuna un concept de telefon mobil care se incarca cu ajutorul … caldurii.

Asta inseamna ca, odata pus in buzunar, de exemplu, telefonul se va incarca singur, preluand caldura corpului nostru. O alta alternativa de incarcare ar fi punerea telefonului pe un calorifer sau in apropiere de orice alta sursa de caldura.

Telefonul, care a primit numele de Nokia E-Cu, de la Environment and Copper (in traducere: Mediu si Cupru), utilizeaza un sistem de incarcare pe baza de transmitere a caldurii care poate proveni din orice sursa, transformand-o in energie.

Astfel, ne putem lua adio de la clasicul incarcator De altfel, gadgetul nici nu dispune de incarcator fiind declarat de catre cei de la Nokia “telefonul prietenos cu mediul” care ne-ar putea scapa de cele 51.000 de tone de gaze cu efect de sera create in fiecare an de incarcatoarele pentru telefoane mobile.

In plus, telefonul Nokia E-Cu iese in evidenta si prin design-ul neobisnuit, asa cum veti putea vedea si in galeria de imagini atasata.

Toate bune si frumoase, insa telefonul nu este momentan decat un concept, iar Nokia nu a anuntat cand si daca E-Cu va ajunge pe piata.

Sursa: Electronista

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu