luni, 25 octombrie 2010

Windows 8 îţi va recunoaşte faţa

Microsoft a anunţat că Windows 8, următoarea versiune a sistemului său de operare, este în lucru însă că acesta nu va fi pus în vânzare decât peste doi ani.

Anunţul a fost inclus într-un post aniversar pe blogul site-ului său olandez, în cinstea împlinirii unui an de la lansarea Windows 7.

Cu trei luni în urmă website-ul italian “Windowsette”, dedicat știrilor despre Windows, a reușit să pună mâna pe o prezentare confidențială care detalia multe din planurile Microsoft pentru Windows 8. Conform acesteia următoarea versiune a sistemului de operare Microsoft ar urma să includă un App Store similar cu cel lansat de Apple pentru Mac săptămâna trecută, login pe bază de identificare facială și un bootup mai rapid. Prezentarea publicată de Windowsette plasa însă data de lansare a Windows 8 la începutul lui 2011.

Dacă informațiile din prezentarea publicată de Windowsette se vor dovedi corecte, Microsoft încearcă să integreze tehnologia de recunoaștere facială în noul sistem de operare, pentru a loga utilizatorii în mod automat în sistem. De asemenea, compania din Redmond pune un accent deosebit pe micșorarea timpului necesar pentru bootup, în încercarea de a face Windows 8 cât mai rapid permițându-le utilizatorilor conectare instantă.

În plus se pare că Microsoft ia în calcul varianta legării conturilor Windows la cloud. Această mișcare ar permite utilizatorilor accesarea aplicațiilor, bookmark-urilor și conturilor de email de pe orice sistem- fie el un alt computer care rulează Windows sau chiar un tablet sau smartphone.

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai interesante planuri Microsoft pentru noul său sistem de operare pare a fi Windows App Store, un concept similar cu cel anunțat cu o săptămână în urmă de Apple, prin intermediul căruia experiența desktopului s-ar putea apropia de cea a smartphone-ului, utilizatorii putând downloada din cloud orice nou produs de software pentru sistem.

Singura problemă a mult-discurtatului Windows 8 pare a fi data târzie de lansare. Între Windows XP și Vista a existat o pauză de 5 ani, o întârziere atât de mare încât Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a declarat public că nu va mai permite niciodată să se scurgă o perioadă atât de îndelungată între lansările a două versiuni ale sistemului său de operare. Iar dat fiind că Apple își va lansa noul sistem de operare, Mac OS X Lion, în vara anului viitor, Windows 8 va trebui să dezvolte o serie de funcționalități cu adevărat impresionante pentru a-și păstra competitivitatea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu