duminică, 7 noiembrie 2010

Interpolul emite o alertă globală de securitate privind dispozitivele explozive


Interpol a emis sâmbătă o alertă globală de securitate pentru a veni în ajutorul serviciilor de securitate din cele 188 de ţări membre ca să repereze colete-capcană de tipul celor pe care al-Qaida le-a trimis săptămâna trecută din Yemen folosindu-se de serviciile poştale.


Alerta globală de securitate de tip notificare portocalie ("Notice Orange") detaliază caracteristicile şi componentele dispozitivelor explozive improvizate descoperite la Dubai şi în Marea Britanie în avioane care se aflau în tranzit în drumul lor din Yemen către Statele Unite. Alerta a fost emisă pentru a ajuta poliţiile din statele membre să depisteze pe viitor asemenea bombe ascunse în colete poştale. Notificarea trebuie transmisă de autorităţile din fiecare ţară serviciilor vamale şi de grăniceri.

Organizaţia încurajează, de asemenea, mai multă vigilenţă din partea publicului.
Alerta Interpol include fotografii şi detalii tehnice ale dispozitivelor care au fost ascunse în interiorul unui cartuş de imprimantă şi furnizează indicatori interni şi externi cum ar fi verificarea etichetei, a sursei coletului, compararea greutăţii pachetului cu cea menţionată în documente, mirosuri sau marcaje neobişnuite.

Notificarea portocalie este folosită pentru a alerta poliţia, entităţile publice şi alte organizaţii internaţionale cu privire la potenţiale ameninţări legate de arme, explozibili şi alte materiale periculoase ascunse.
Din 2004 până în prezent au fost emise în jur de 100 de notificări portocalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu