marți, 31 mai 2011

Nvidia Kal-El Tegra 3 – CPU quad-core si GPU 12-core

Nvidia Kal-El Tegra 3 – CPU quad-core si GPU 12-core

Linia de procesoare mobile Nvidia Kal-El sau Tegra 3 este asteptata sa soseasca mai tarziu in cursul acestui an. Sistemele promit CPU-uri quad-core si GPU-uri 12-core pentru tablete si telefoane mobile. Cu o asemenea putere de procesare la interiror, nu e de mirare ca Nvidia se asteapta ca Tegra 3 sa depaseasca performanta Tegra 2 de cinci ori.


Ne asteptam ca Nvidia sa ofere mai multe detalii despre noua generatie de procesoare in cadrul evenimentului Computex. Pentru moment, gigantul verde a lansat un video in care Kal-El Tegra 3 isi demonstreaza performanta prin administrarea unor efecte de lumini dinamice in timp real, performanta pe care niciun alt chipset de pe piata, nici macar grafica lui iPad 2, nu o poate oferi.

Clipul iti arata ceea ce Tegra 3 reuseste sa realizeze cu un CPU quad-core si un GPU 12-core. Ca o comparatie, la un moment dat videoclipul prezinta felul in care ar randa efectele de lumini Tegra 2 si ale sale doua nuclee.

Diferenta de performanta este mai mult decat evident si ar putea sa determine multi consumatori sa reconsidere ideea achizitionarii unei tablete Android cu Tegra 2.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu